Τους ελέγχους θα διενεργουν από κοινού κλιμάκια του ΙΚΑ και του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, σε συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού, προγραμμάτισαν το επόμενο διάστημα να διενεργηθούν έλεγχοι, από κοινού με το Συνδικάτο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Σύμφωνα με ανακοινωση του συνδικάτου οικοδόμων "παρατηρείται στην ανατολική πλευρά του νομού, όπου απασχολείται το 70% του κλάδου μας σε ανακαινίσεις, ανεγέρσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων κι άλλα εργοτάξια να οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία. Φτάνουμε σε τραγελαφικά περιστατικά να υπάρχει μεγάλο εργοτάξιο (βάσει της ΑΠΔ του εργοταξίου) να παρουσιάζει μόνο 20 εργαζόμενους όλοι άγαμοι και όλοι χωρίς προϋπηρεσία και όλοι ανειδίκευτοι εργάτες.  Άλλες πάλι ξενοδοχειακές μονάδες ενώ έχουν βγάλει άδεια μικρής κλίμακας, ή άλλες πάλι καθόλου άδεια, να κάνουν επεκτάσεις - ανεγέρσεις νέων τμημάτων ξενοδοχείων κι όλα αυτά να συμβαίνουν πίσω από τις κλειδαμπαρωμένες πόρτες των ξενοδοχείων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  που κάνουν πλάτες στη μεγαλοεργοδοσία και τις κατασκευαστικές, με το ελλιπές  νομικό πλαίσιο, τους αντεργατικούς νόμους όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και την υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, οι χώροι εργασίας να μετατρέπονται σε γαλέρες, εργασία 7 ημέρες τη εβδομάδα με 10ωρα και χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δέχονται την κλοπή της ασφάλισης τους, να καταγγέλλουν στο σωματείο αυτές τις τακτικές των εργοδοτών και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας".