Έντονο το ενδιαφέρον των Φινλανδών για διακοπές στο Δήμο Πλατανιά

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Πλατανιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΜΑΤΚΑ Nordic Travel Fair” και σε συνέχεια των θεσμικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19/1 από το Δήμαρχο Πλατανιά και τα λοιπά μέλη της αποστολής, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και τοπικών αρχών του Ελσίνκι – και πιο συγκεκριμένα με την κα Anne Relander, Manager του Helsinki Marketing, αρμόδιου Οργανισμού για την τουριστική πολιτική του Δήμου Ελσίνκι και τον εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Helsinki-Uusimaa, κ. Lauri Kuukasjärvi – ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης είχε συναντήσεις εργασίας με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία, κ. Γεώργιο Αϋφαντή και τον διευθυντή του ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλο Μούρμα. 

Στο πλαίσιο των εν λόγω επαφών – στις οποίες συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου κ. Π. Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Δ. Πλατανιά «Ιάρδανος» κ. Α. Κοκολοδημητράκης και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου –  ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης συζήτησε την προοπτική δημιουργίας τακτικής αεροπορικής σύνδεσης από το Ελσίνκι προς τα Χανιά καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού της τρίτης ηλικίας, ο οποίος – όπως τονίστηκε – μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των ως άνω φορέων στην προσπάθεια υλοποίησης αυτών.

Επίσης ο Δήμαρχος Πλατανιά είχε, στο πλαίσιο της έκθεσης, συναντήσεις και με tour operators όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  του Δήμου Πλατανιά ως τουριστικού προορισμού, δίνοντας έμφαση στις στη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει οι Φινλανδοί επισκέπτες με την περιοχή τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη πληροφόρησης των Φινλανδών για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν στην περιοχή.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στο οποίο βρισκόταν η αποστολή του Δήμου, χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι εξέφραζαν το έντονο ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την περιοχή του Πλατανιά και λάμβαναν ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τα τοπικά προϊόντα , ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι την τελευταία ημέρα της έκθεσης, επισκέφθηκε την αποστολή του Πλατανιά και η Πρόξενος της Ελλάδας στο Ελσίνκι κα Φωτεινή Κουκέα, η οποία έμεινε εντυπωσιασμένη από το προωθητικό/πληροφοριακό υλικό αλλά και τον αριθμό των επισκεπτών που περνούσε από το περίπτερο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook