Τέσσερα βραβεία απέσπασε η COSMOTE στα Waste & Recycling Awards 2017

Τέσσερα βραβεία απέσπασε η COSMOTE στα Waste & Recycling Awards 2017 για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, αλλά και για τη μείωση της κατανάλωσης μη ανανεώσιμων πρώτων υλών μέσω της υιοθέτησης των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας. Τα βραβεία, που αποτελούν σημαντικό θεσμό στον τομέα του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα. 

Έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, η COSMOTE υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής στρατηγικής.

Ειδικότερα, στα Waste & Recycling Awards 2017 η COSMOTE έλαβε την υψηλότερη διάκριση, κερδίζοντας τον τίτλο Winner στην κατηγορία «Smart Cities Waste Management Applications» για το έργο έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων που υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων. Την ίδια διάκριση, έλαβε και στις κατηγορίες «Closing the Loop Commitment» και «Sustainable Business» για  την ενσωμάτωση των αρχών  της  Κυκλικής Οικονομίας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση φυσικών πόρων, υλικών και αποβλήτων  συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.  

Επίσης, έλαβε τον τίτλο Highly commended στην κατηγορία «Reuse» για το πρόγραμμα συλλογής, ανακατασκευής και επαναχρησιμοποίησης παρωχημένου τερματικού εξοπλισμού (πχ modem-routers). 85.969 τεμάχια τερματικού εξοπλισμού πέρασαν από τεχνικό έλεγχο και τα 67.790, ανακατασκευάστηκαν και επαναπροωθήθηκαν στην αγορά. Το έργο συγκαταλέγεται στην αρχή «Μείωση/Επαναχρησιμοποίηση/Ανακύκλωση» που έχει υιοθετήσει. 

Τα Waste & Recycling Awards αναγνωρίζουν τις καλές πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης και λειτουργούν ως ένας τρόπος επιβράβευσης των επιχειρήσεων, δίνοντάς τους κίνητρο να θέτουν ακόμα πιο υψηλούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της COSMOTE για το περιβάλλον περιλαμβάνονται στον απολογισμό βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook