Το 10% της Fraport Greece απέκτησε το fund Marguerite, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Fund, που εντόπισε στην ιστοσελίδα του το Tornos News, το ποσοστό πουλήθηκε από την Slentel, εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, η οποία παραμένει μειοψηφικός μέτοχος στην εταιρεία μαζί με την Fraport AG. Δεν αναφέρεται τίμημα για την απόκτηση του 10%.

Υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι της Fraport Greece ήταν μέχρι την εν λόγω συναλλαγή η Fraport AG με ποσοστό 73,4% και ο Όμιλος Κοπελούζου με ποσοστό 26,6%, που πλέον περιορίζεται στο 13,6%.Η συναλλαγή, όπως αναφέρεται, έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2017 και σηματοδοτεί την 20ή και τελευταία επένδυση του Marguerite, το οποίο έχει επενδύσει πλήρως πάνω από 700 εκατ. ευρώ σε μεγάλα έργα υποδομής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες υπό ένταξη στην ΕΕ.Όπως υπογραμμίζεται, η Fraport Greece αποτελεί μια αλκυστική ευκαιρία για επένδυση, καθώς θα επενδύσει περίπου 400 εκατ.ευρώ για τη βελτίωση και επέκταση των υποδομών μέχρι το 2021 σε 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Ο Nicolás Merigó, Διευθύνων Σύμβουλος της Marguerite, δήλωσε: ” Μετά την αρχική μας επένδυση στα αεροδρόμια το 2013 με το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας αυτήν την επένδυση ορόσημο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Fraport, τον Όμιλο Κοπελούζου και τους άλλους ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη του Fraport Greece.”

Το fund Marguerite ιδρύθηκε το 2010 αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών 2020, με τη στήριξη έξι μεγάλων ευρωπαϊκών δημόσιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την δέσμευση να επενδύσει 710 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομών εντός της ΕΕ . Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μάλιστα έχει δεσμεύσει 200 εκατομμύρια ευρώ για το Marguerite, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι εγγυημένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και τα άλλα 100 εκατ. ευρώ από έξι εθνικές επενδυτικές τράπεζες.Το Marguerite  έχει πλέον επενδύσει πλήρως τα κεφάλαιά του σε 20 επενδύσεις σε 13 κράτη μέλη σε όλους τους τομείς-στόχους, υποκινώντας συνολικές επενδύσεις άνω των 10 δισ.ευρώ μέσω αυτών των επενδύσεων.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook