Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ανακοίνωσε οτι ουδέποτε εξέδωσε επιστολή σχετικά με το περιστατικό στο 1ο Γυμνάσιο ενώ τονίζει οτι οι μαθητές υποκινήθηκαν σε κατάληψη

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, διαψεύδει οτι εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό που δημιουργήθηκε την Κυριακή στο σχολείο και γνωστοποιεί οτι η επιστολή που έχει δει το φως της δημοσιότητας και δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ, λανθασμένα αποδίδεται στο Σύλλογο.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ως “απαράδεκτη” ενώ υποστηρίζει οτι οι μαθητές υποκινήθηκαν να κάνουν κατάληψη στο χώρο του σχολείου.

Όπως αναφέρει με ενυπόγραφη επιστολή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:

“Τις τελευταίες ώρες έχει βγει μια ανακοίνωση με “υπογραφή” του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο σύλλογος ΔΕΝ έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για το θέμα το οποίο αναγράφεται και σε καμία περίπτωση δεν έστειλε ανώνυμα τέτοια απαράδεκτη επιστολή. 

Ο σύλλογος έχει Δ.Σ. και ουδείς μας γνώριζε για τη συγκεκριμένη απαράδεκτη ανακοίνωση. Ενημερωθήκαμε από εξαγριωμένους γονείς, οι οποίοι ζητούσαν να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες ανακοινώσεις. Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πηγή της όλης παραπληροφόρησης αλλά και υποκίνησης των παιδιών για τη σημερινή κατάληψη, με την οποία ο σύλλογος ήταν αντίθετος, επειδή ακριβώς δεν γνώριζε τι ουσιαστικά είχε γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Μετά από τη σύγκληση του σχολικού συμβουλίου και την ενημέρωση όλων των πλευρών, διακόπηκε η κατάληψη. Για ένα απλό διαδικαστικό θέμα, παρακινήθηκαν παιδιά για να γίνει κατάληψη ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Το ζήτημα ήταν καθαρά θέμα σχολείου και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ουδεμία σχέση είχε με την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Ο σύλλογός μας, σε καμία περίπτωση δεν θα εξέδιδε ανακοίνωση ανώνυμα και γενικά. Το Δ.Σ. έχει άτομα με ονοματεπώνυμο και δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται. Δεν ασκούμε ούτε εξωτερική πολιτική ούτε εκπαιδευτική πολιτική. Το μόνο που ζητάμε είναι να έχουν τα παιδιά μας την παιδεία την οποία πρέπει να έχουν χωρίς μικροπολιτικές παρακινήσεις για τη δημιουργία πρωτοσέλιδων και περισσότερων κλικ σε ιστοσελίδες.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας”

Παύλος Μουρτζάκης
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook