Το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην Ελλάδα είναι ένα \”δάνειο που δεν μπορεί να εξοφληθεί\”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του, και την αντίθεσή του στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

\”Το λεγόμενο δάνειο προς την Ελλάδα δεν είναι μια βοήθεια που έχει ανάγκη η χώρα αυτή. Δεν είναι ένα δάνειο που μπορεί να εξοφληθεί\”, δήλωσε ο Κλάους, μετά τη συνάντησή του στην Πράγα με τους πρέσβεις της Τσεχίας.

\”(Το δάνειο) είναι ένα δώρο που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αντίθετα θα την οδηγήσει στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία\”, σημείωσε.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με τον κ. Κλάους, μια μείωση του αριθμού των χωρών της ζώνης του ευρώ (η οποία περιλαμβάνει πλέον 17 χώρες), \”δεν θα είναι καταστροφή\”.

\”Οι ισχυρισμοί ότι (η μείωση αυτή) θα δημιουργούσε πανικό είναι λανθασμένοι.

Η ΕΕ θα έδειχνε μάλιστα, την αποφασιστικότητά της να ενεργήσει\”, είπε ο Τσέχος πρόεδρος.

\”Αν θα έπρεπε να δηλώσω δημόσια κάτι νέο σχετικά με το ευρώ, αυτό θα ήταν μια ρήτρα εξαίρεσης (opt-out) από την υποχρέωση να εισαγάγουμε το ευρώ (στην Τσεχική Δημοκρατία).

Αλλά η κυβέρνησή μας φοβάται\”, τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook