Ο αγροτικός σύλλογος πρώην δήμου Κολυμβαρίου καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τηη Παρασκευή 26/1 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς Χανίων. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος:

“Ο αγροτικός σύλλογος πρώην δήμου κολουμβαρίου  καλεί τους αγρότες του της περιοχής να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στο συλλαλητήριο με τα  αγροτικά τους,αυτοκινητα που θα πραγματοποιηθεί την παρασκευή 26 Γεναρη  στην κεντρική πλατεία της Δ Αγορας. 

Η πολιτική της κυβέρνησης, παλιά και νέα μέτρα, μειώνει συνεχώς το εισόδημά μας, οδηγεί μαζικά στη φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Πάνω από το 50% του εισοδήματος καταλήγει στα χέρια της κυβέρνησης με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια προϋπολογισμό του 2018 ψηφίστηκε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2% και παράλληλα δεν θα εκπίπτει το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών από τη φορολογία, με μια έκπτωση 15% για φέτος.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε 1000€ εισφοράς στον ΕΦΚΑ θα φορολογούνται με 220€, όπως φορολογείται και το εισόδημά μας. Ψηφίστηκε αύξηση κατά 200 εκ. ευρώ των εισφορών του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, που σημαίνει περίπου 12 ευρώ/στρέμμα ΕΝΦΙΑ.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα από 1η Μάη ο δρόμος για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πουλάμε τη σοδειά μας και καταλήγει 3-4 φορές ακριβότερη στη λαϊκή κατανάλωση ο κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο και απαγορευτικό να καλλιεργήσουμε. Η κυβέρνηση σχεδιάζει εξομοίωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου με τη βενζίνη, την ίδια στιγμή που στους εφοπλιστές δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο.Χρηματα για τη δακοκτονία δεν δίνουν, έργα για να μαζεύουν τα νερά δεν υλοποιούνε (Φράγμα Σεμπρονιοτη- υψηλή ζώνη αγίας-κολουμβαρίου). Για όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι μονόδρομος ο αγώνας μας. Κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς τους αγώνες μας. Μπορέσαμε να ανακόψουμε την επίθεση, να εμποδίσουμε νέα μέτρα και να έχουμε και μερική ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων μας που έδωσαν ανάσα να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook