Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σούδας επέρριψε ευθύνες στην δημοτική αρχή Χανίων για παραγκωνισμό των τοπικών συμβουλίων των περιαστικών πρώην δήμων 

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα κατα την έναρξη της παρουσίασης της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Σούδας στο πολύκεντρο Σούδας.

Ουσιαστικά επρόκειτο για ανοιχτή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρός του Κώστας Φωκάς, άσκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή και προσωπικά στον κ.Βάμβουκα για παραγκωνισμό των περιαστικών δήμων και υποβάθμιση του ρόλου των τοπικών τους συμβουλίων.

Ο κ.Φωκάς κατήγγειλε και την στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κάνοντας λόγο για αποκλεισμούς απο τον διάλογο, ενώ ολοκληρώνοντας παρέδωσε στον Δήμαρχο και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων φάκελο με τις προτάσεις της Τοπικής Κοινότητας.

Στο ίδιο πνεύμα άσκησε κριτική για έλλειψη διαλόγου και ο πρώην δήμαρχος Σούδας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της πλαιοψηφίας Γιάννης Περάκης, ενώ απο την πλευρά του ο κ.Βάμβουκας παρέθεσε κάποια έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Σούδα.

 

Σε ότι αφορά στην μελέτη ανάπλασης της πλατείας της Σούδας με προυπολογισμό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, αυτή θα χρηματοδοτηθεί απο ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων και αναμένεται να δημοπρατηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο το έργο να ξεκινήσει το επόμενο Φθινόπωρο.

Οι πάντες συμφωνούν με την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, ενώ κριτική ασκήθηκε στην έλλειψη ενημέρωσης και υπάρχουν διαφωνίες κάποιων επιχειρηματιών σε ότι αφορά στο ότι στην δυτική πλευρά, το πλακόστρωτο θα είναι κατα πολύ μεγαλύτερο απο ότι στην ανατολική πλευρά.

Όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε πως ο χώρος που θα παραχωρηθεί στα καταστήματα θα είναι ίδιος και στις δύο πλευρές.

 
 
 
 

Απο την πλευρά του περιθώρια για τροποποιήσεις άφησε ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επιβάρυνση του δήμου απο τα έργα που γίνονται με ιδίους πόρους, αλλά και με την δανειοδότηση για το έργο της Δημοτικής αγοράς, απάντησε πως η καλή πορεία των οικονομικών του Δήμου , του επιτρέπει να εκτελεί έργα με ιδίους πόρους.

Σε ότι αφορά στην Δημοτική αγορά Χανίων, είπε πως το έργο είναι ανταποδοτικό και απο τα ενοίκια των καταστημάτων θα αποπληρωθεί το δάνειο…

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook