Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει χειμερινή ανάβαση στα βορειοανατολικά Λευκά Όρη, στις κορυφές Κάστρο, υψ. 2.218 μέτρα και Φανάρι, υψ. 2.190 μέτρα, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου 2018. 

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το οροπέδιο Ασκύφου στην επαρχία Σφακίων, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν από το μονοπάτι Ε4 στο καταφύγιο του Συλλόγου στην Ταύρη, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.

Την Κυριακή το πρωί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, όσοι έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, θα ανέβουν στις κορυφές και από εκεί θα αγναντέψουν τα χιονισμένα Λευκά Όρη και όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουν το όμορφο χειμωνιάτικο ορεινό τοπίο, με εύκολη πεζοπορία στην περιοχή γύρω από το οροπέδιο Νιάτο Σφακίων. Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο και έχουν άριστες γνώσεις για την χρήση του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ – κραμπόν).

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι - άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό και ρούχα, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 12:00 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 25/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Εμμανουήλ Μαλεκάκης.