Η VW επιβεβαίωσε επίσημα ότι θα βάλει στην παραγωγή τον Νοέμβριο του 2019 το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό χάτσμπακ I.D., το οποίο θα είναι και το πρώτο μοντέλο της ηλεκτρικής I.D. μάρκας της εταιρείας.

Το νέο VW I.D. θα ξεκινήσει την παραγωγή του 5 μόλις μήνες μετά το ξεκίνημα της παραγωγής της νέας γενιάς του Golf. Εκτός από το νέο αυτό μοντέλο, η γερμανική εταιρεία θα πλαισιώσει σταδιακά τη νέα ηλεκτρική της μάρκα και με ένα crossover που θα βασιστεί πάνω στο I.D. Crozz, αλλά και με την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου I.D. Buzz. 

Σε ό,τι αφορά τώρα ειδικά στο I.D. χάτσμπακ, το νέο ηλεκτρικό VW θα βασιστεί πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2016, το οποίο θυμίζουμε ότι χρησιμοποιεί για την κίνησή του ηλεκτρικό μοτέρ 170 ίππων και μια συστοιχία μπαταριών που του χαρίζει αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της νέας γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ειδικότερα του νέου 5θυρου I.D. μοντέλου η VW δεν θα λανσάρει ξανά στην επόμενη γενιά του Golf ηλεκτρική έκδοση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook