Ο πολιτιστικός σύλλογος “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ” στα πλαίσια του Β’ κύκλου του αφιερώματος στο Ιρλανδικό σινεμά με τίτλο: “Ανιχνεύοντας την ταυτότητα του Νέου Ιρλανδικού Κινηματογράφου” θα προβάλλει στα Χανιά την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 ην ταινία του Τέρι Τζορτζ Ο γιος κάποιας μάνας/Some mother’s son, παραγωγής 1996. 

Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα ορόφου του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23 , είσοδος από Γιαμπουδάκη) στις 20.00μ.μ. Την ταινία θα προλογίσει η εκπαιδευτικός Βίκυ Παπαναγιώτου.

Σκηνοθεσία: Τέρι Τζορτζ
Σενάριο: Τέρι Τζορτζ, Τζιμ Σέρινταν
Μουσική:  Μπιλ Γουίλαν
Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρρεν, Φιοννούλα Φλάναγκαν, Άινταν Γκίλλεν
Πολιτικό Δράμα
Έγχρωμη. Διάρκεια: 1ω 52λ.
 
Η υπόθεση βασίζεται στην αληθινή ιστορία της απεργίας πείνας του 1981 στη φυλακή Maze στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου ο φυλακισμένος ΙΡΑ, Μπόμπι Σάντς (που τον υποδύεται ο Τζον Λυντς) προκάλεσε  διαμαρτυρία κατά της αντιμετώπισης των κρατουμένων του ΙΡΑ ως εγκληματιών και όχι ως πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου.
   
Το σενάριο της ταινίας επικεντρώνεται στην Κάθλιν, μια χαμηλών τόνων δασκάλα στην Ιρλανδία, που μαθαίνει ότι ο γιος της Τζέραρντ έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για συμμετοχή στον ΙΡΑ. Στη φυλακή ο Τζέραρντ και ο φίλος του Φράνκ παίρνουν μέρος στην απεργία πείνας. Η Κάθλιν που ανησυχεί για την υγεία του γιου της θα γίνει φίλη με τη μητέρα του Φράνκ που υποστηρίζει την επιλογή δράσης του δικού της γιου. Η ταινία επικεντρώνεται στις μητέρες των δύο απεργών που μετά την πολυήμερη απεργία πείνας των γιων τους που τους έχει καταστήσει ανίκανους να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση πρέπει ν’ αποφασίσουν οι ίδιες εάν θα συμμορφωθούν με τις επιθυμίες των γιων τους ή θα τα βάλουν εναντίον τους και θα συναινέσουν στη διακοπή της απεργίας πείνας. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 1996.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook