Μετά την Κάντανο και τα Ασκύφου αντιδρούν στην πρόθεση του υπουργείου

To Δ.Σ Σφακίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αντίθεσή του στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων να απεντάξει το Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου από την λίστα των δυσπρόσιτων. Η  παραμονή του στην κατηγορία αυτή, είναι αναγκαία αφού πληρούνται όλα τα κριτήρια που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο. 

Ο κ.Ζερβός χαρακτήρισε μια τέτοια επιλογή λανθασμένη, “Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει την εναντίωση σε αυτή την πρόθεση, τόσο εμάς όσο και της κοινωνίας”

“Οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην περιοχή είναι  αρκετές,52 χλμ από τα Χανιά, υψηλό υψόμετρο που καθιστά την περιοχή δύσκολα προσβάσιμη λόγω των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις,κατολισθήσεις  κτλ). Αν αυτοί οι παράγοντες δεν ληφθούν υπόψη από την πολιτεία θα υπάρξει “θέμα” όσον αφορά την κάλυψη θέσεων των διδασκόντων σε δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Ασκύφου. Αφού αν δεν υπάρχει το κίνητρο των μορίων από τους εκπαιδευτικούς, τότε γιατι να επιλέξουν δυσπρόσιτες περιοχές; Θα υπάρξει λοιπόν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου”, είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος Σφακίων

Στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείων στα Ασκύφου, φοιτούν συνολικά 52 παιδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook