Πολλά υπηρεσιακά έντυπα, θα τηρούνται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή

Σημαντικές αλλαγές προβλέπει η υπουργική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις αποβολές και τις απουσίες.

Σε μια προσπάθεια από πλευράς υπουργείου να εκσυγχρονισθούν οι διοικητικές διαδικασίες και να μειωθεί ο γραφειοκρατικός φόρτος των σχολείων, από τα υπηρεσιακά βιβλία, θα τηρούνται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή το Βιβλίο Υλικού, το Βιβλίο Βιβλιοθήκης, και το Βιβλίο Καταγραφής Ενεργειών Υποστήριξης Εύρυθμης Λειτουργίας (που αντικαθιστά το «ποινολόγιο»), το Βιβλίο Φοίτησης (για τις απουσίες) και το Ευρετήριο μετά από εγκύκλιο που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της ηλεκτρονικής τήρησης.

Τα δύο τελευταία βιβλία τηρούνται στο πληροφοριακό σύστημα MySchool ήδη από το τρέχον σχολικό έτος, 2017-18.

Από τα υπηρεσιακά έντυπα, θα τηρούνται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο πληροφοριακό σύστημα MySchool τα Ατομικά Δελτία Μαθητών/τριών, τα Υπηρεσιακά Σημειώματα Μετεγγραφής Μαθητών/τριών, τα Ωρολόγια Προγράμματα των σχολικών μονάδων (δημόσιων και ιδιωτικών) και τα Δελτία Κίνησης Προσωπικού μετά από εγκύκλιο που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της ηλεκτρονικής τήρησης. Τα Ατομικά Δελτία Μαθητών/τριών και τα Δελτία Κίνησης Προσωπικού τηρούνται στο πληροφοριακό σύστημα MySchool από το σχολικό έτος 2017-2018.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook