Οι τουαλέτες των αεροπλάνων δεν είναι γνωστές για τις μεγάλες διαστάσεις τους. Ιδιαίτερα στο νέο Boeing 737 Max της Ryanair οι τουαλέτες είναι φανερά μικρότερες, τόσο που ορισμένοι επιβάτες χωρούν μετά βίας.

Και σαν να μην είναι αρκετό αυτό, ο νιπτήρας για να πλύνουν οι επιβάτες τα χέρια τους είναι επίσης περιορισμένου χώρου, γεγονός που τους επιτρέπει να πλένουν μόνο το ένα χέρι κάθε φορά!

Το πλάτος της τουαλέτας του νέου Boeing 737 Max φτάνει τα 61 εκατοστά! Ο χώρος φαίνεται ότι δεν επιτρέπει στους επιβάτες ούτε να κάνουν μια στροφή γύρω από τον εαυτό τους.

Για το μικρό χώρο στις τουαλέτες του συγκεκριμένου αεροσκάφους έχουν διαμαρτυρηθεί και οι ιθύνοντες, τονίζοντας ότι πλένοντας τα χέρια τους στο νιπτήρα μπορεί ακόμα και να βραχούν.

Το θέμα με το νερό που μπορεί να πιτσιλίσει τους επιβάτες και προσωπικό έχει λυθεί, όπως επισημαίνουν οι Times του Λος Άτζελες, καθώς οι βίδες έχουν ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεται η ισχύς της ροής του νερού.

Η Ryanair, όπως και άλλες αεροπορικές, εταιρίες θα αποκτήσουν πολλά ακόμη περισσότερα αεροσκάφη τέτοιου είδους μέχρι το 2019. Συγκεκριμένα η Ryanair θα αγοράσει 110 τέτοιου τύπου αεροσκάφη, η Flydubai 251, η Southwest Airlines 200 και η American Airlines 100.

Η τακτική πίσω από τη συγκεκριμένη διαρρύθμιση της τουαλέτας δεν είναι τυχαία, διότι επιτρέπει στα αεροσκάφη να έχουν 12 επιπλέον καθίσματα επιβατών. Ο νέος στόλος MAX σχεδιάζεται να αποτελέσει μια πιο οικονομική και αποδοτική έκδοση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της Boeing 737.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook