Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας , τους Βουλευτές του Νομού και άλλους θεσμικούς παράγοντες , εξέφρασε την αντίθεση του σχετικά με την αναμοριοδότηση του Γυμνασίου Βουκολιών.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι όπως ενημερώθηκε από το Δ/ντη του Σχολείου έγινε πρόταση για  αναμοριοδότηση Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων με αποτέλεσμα  να προταθεί μείωση των μορίων της σχολικής μονάδας “ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ”, με ΚΩΔ. 5006010, του Δήμου Πλατανιά.

Στο σημείο αυτό μάλιστα επισήμανε ότι  για  την συγκεκριμένη μοριοδότηση ο Δήμος ουδέποτε έλαβε γνώση για να εκφράσει την άποψη του, γνωμοδοτικά ,  δια των θεσμοθετημένων  οργάνων του, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και Δημοτικό Συμβούλιο.

Η προτεινόμενη μείωση μοριοδότησης, για την ανωτέρω σχολική μονάδα, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην λειτουργία της  και συγκεκριμένα στο κομμάτι της στελέχωσης , αφού η μοριοδότηση, θα συμβάλει ως κίνητρο για επιλογή θέσης στα πιο απομακρυσμένα σχολεία. Στο συγκεκριμένο σχολείο είναι  ήδη γνωστά  τα κενά σε μαθήματα ειδικότητας, καθώς δεν είναι  καθόλου τυχαίο,ότι   δυόμιση χρόνια  τώρα είναι χωρίς καθηγητή Γερμανικών .

Οι Βουκολιές  έδρα του αναφερόμενου Γυμνασίου και ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά , έχει πολλούς διάσπαρτους  αγροτικούς οικισμούς , σε μεγάλη απόσπαση , μειωμένα δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Χανίων , πράγμα που θα συνηγορούσε, αν όχι στην διατήρηση της υπάρχουσας μοριοδότησης, αλλά και  σε αύξηση αυτής .

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος ζήτησε από τους αρμόδιους να εξετάσουν  θετικά  την πρόταση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ΧΑΝΙΩΝ, για παραμονή δηλαδή , τουλάχιστον της παλιάς μοριοδότησης και αν όχι της αύξησης της όπως επιβάλλεται. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook