Τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες είναι συνεχείς. Η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με «Το Βήμα» και αυτό που απομένει είναι πως θα εφαρμοστεί, παρόλο που στο τραπέζι των συσκέψεων «έπεσαν» πολλές προτάσεις.

Μερικές από αυτές είναι η θητεία να έχει διάρκεια 18 μήνες, όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ, ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.

Η αύξηση της θητείας κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα από την προσεχή ΕΣΣΟ, θα κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook