Όταν τα ανάπηρα παιδιά αποφοιτήσουν από τα ειδικά σχολεία δεν έχουν που να απασχοληθούν και κλείνονται ξανά μέσα στο σπίτι.  Ένα ΚΔΑΠΜΕΑ θα ήταν πολύ αποτελεσματικό ως περιβάλλον και απασχόληση για αυτά.

“Ως αναπηρικό κίνημα αλλά και ως Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου ΑμεΑ Νομού Χανίων πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μείνει κανένας Δήμος χωρίς ΚΔΑΠΜΕΑ (Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ)”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση όπου επισημαίνεται οτι :

“Οι Ανάπηροι Άνθρωποι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, είναι πολίτες αυτού του τόπου, οι οποίοι έχουν και δικαιώματα.

Για μας το Αναπηρικό Κίνημα της Χώρας είναι αναγκαίο να εφαρμόζεται:

Α) Το σύνταγμα με την παρ. 6 του αρ.21

Β) Ο νόμος 4074/2012 με τον οποίο κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή

η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Γ) Ο νόμος 4488/2017 με τον οποίο η Ελλάδα υιοθέτησε τα δικαιώματα των αναπήρων όπως επιβάλλει η σύμβαση του ΟΗΕ και ειδικά το άρθρο 19 για την Ανεξάρτητη Διαβίωση-Απασιλοποίηση.

Τα Κράτη Μέλη, συνεπώς και η Ελλάδα με την ψήφιση του 4488/2017, αναγνωρίζουν το ισότιμο δικαίωμα όλων των Α.με.Α να ζουν στην Κοινότητα με ίσες επιλογές, πλήρη ένταξη και συμμετοχή.

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της .

 Το ΚΔΑΠΜΕΑ θα βοηθήσει ως δομή πρόληψης της απομόνωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού από την Κοινότητα.

Στην Ελλάδα του 21ου Αιώνα δεν μπορούν να συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που να ζουν σε κατάσταση κοινωνικού εγκλεισμού σε ιδρύματα ή στα σπίτια τους.

Είχαμε προτείνει στα προηγούμενα έγγραφα ένα κτίριο προσβάσιμο στην περιοχή της Νέας Χώρα Σελίνου 96 ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου. Σε μία περιοχή με πολλά ανάπηρα παιδιά.

Επίσης ο Δήμος Χανίων διαθέτει πολλά αναξιοποίητα κτίρια και καλές τεχνικές υπηρεσίες. Αρκεί να είναι προσβάσιμα.

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια υπάρχει για την λειτουργία του.

Άραγε μετά από προσωπικές και συλλογικές παρεμβάσεις και έγγραφα δύο και πλέον χρόνια τώρα το έχετε εντάξει στο πρόγραμμα έργων του Δήμου Χανιών 2018;

Είμαστε στην διάθεση των Δήμων για όποια βοήθεια χρειαστούν για συνεργασίες. Άλλωστε το γνωρίζουν.

Διασφαλίζοντας μεταξύ των άλλων και την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης λόγω αναπηρίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και να τα αντιπροσωπεύουμε όπου χρειαστεί.

Γιατί ο Νομός Χανίων δικαιούται αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποτέ δεν είναι αργά. Να δώσουμε ίσες ευκαιρίες στα παιδιά μας και μια ανάσα ζωής στους γονείς τους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook