Έκτακτη σύσκεψη  στο δημαρχείο Χανίων – Σε εξέλιξη εργολαβίες –  Άλλα είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και άλλα υλοποιεί το Υπ. Εθνικής Άμυνας

Δυστυχώς , οι πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης για τις προθέσεις του Υπ. Εθνικής Άμυνας να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ως Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων, αποδείχθηκαν πέρα για πέρα αληθινές, ακόμη και χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Η πληροφορία που έφτασε στον Δήμο Χανίων πως ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία των εργολαβιών για την δημιουργία στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου εκείνων των υποδομών που είναι αναγκαίες για την λειτουργία του Σημείου Υποδοχής Νεοσυλλέκτων , οδήγησε την δημοτική αρχή στο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα και σε έκτακτη σύσκεψη, σήμερα, με εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και του Δημάρχου Χανίων.

Κοινό σημείο όλων το  θέμα της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Ηράκλειο τον περασμένο Σεπτέμβριο πως το στρατόπεδο παραχωρείται στον Δήμο Χανίων και της τελείως διαφορετικής πρακτικής από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας,  τα χαρακτήρισε ως «αντιφατικά» λέγοντας πως «πρέπει να πατήσουμε στην εξαγγελία του πρωθυπουργού και με την συνεργασία των 4 Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να διεκδικήσουμε την παραχώρηση». Επίσης ανέφερε πως οι στρατιωτικοί απέρριψαν την προσφορά της δημοτικής αρχής για ένα ακίνητο στο Ακρωτήρι ως αντάλλαγμα και πρότειναν να παραχωρηθεί στον Δήμο το 50% και να κρατήσουν αυτοί το υπόλοιπο 50% του στρατοπέδου.

 

Κριτική στις ενέργειες της δημοτικής αρχής, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λειψάκης, κάνοντας λόγο για κινήσεις που έφεραν το θέμα σε τέλμα και επιπλέον όπως είπε «εγκαλώ την δημοτική αρχή γιατί όταν τα πράγματα ήταν καλά δεν μας καλούσε και τώρα που είναι άσχημα μας καλεί».

 

Για ανεξήγητη  απόφαση του Υπ. Εθνικής Άμυνας μετά την υπόσχεση του Πρωθυπουργού και για την πάγια θέση παραχώρησης του συνόλου του στρατοπέδου για χώρο πρασίνου και ανέγερση σχολείου έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Παπαδογιάννης.

 

«Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού σε συνδυασμό με το ότι το στρατόπεδο προετοιμάζεται για να γίνει Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων δεν δείχνει σοβαρότητα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος  Γιάννης Σαρρής. Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη θέση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την πλήρη παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για χώρο πρασίνου και αναψυχής.

 

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αναλυτικά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ στο μεταξύ οι προετοιμασίες για την δημιουργία Σημείου Υποδοχής Νεοσυλλέκτων από τον ερχόμενο Μάρτιο συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπ. Εθνικής Άμυνας, καταργούνται τα περισσότερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και αντικαθιστώνται από Σημεία Υποδοχής, όπου οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν 2-3 ημέρες για ιατρικές εξετάσεις και ρουχισμό και στην συνέχεια θα μεταβαίνουν στις μονάδες τους για εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook