Θα πραγματοποιούν ολιγόλεπτες διακοπές στο δρόμο

Μετά την αρχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, οι αγρότες έστησαν μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, ενώ από τις 3 το μεσημέρι και έπειτα θα πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτο κλείσιμο του δρόμου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Μανούσος Σταυριανουδάκης, "οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουμε στους δρόμους διεκδικώντας την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.Η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική μας βγάζει στους δρόμους και δεν θα υποχωρήσουμε (...) Ζητάμε για όλους τους επαγγελματίες, 12 χιλ αφορολόγητο, προσαυξημένο 3 χιλ. για κάθε παιδί.Ως τοπική ομοσπονδία ζητάμε επίσης μέτρα για την δακοκτονία, ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος μας χάνεται καθώς η δακοκτονία δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει.".

Οι αγρότες θα προχωρούν σε διακοπή της κυκλοφορίας καθημερινά από τις 12 έως και τις 12:30.

Η ανακοίνωση της "Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων"

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έδωσαν δυναμικό, αγωνιστικό παρών στο σημερινό πανχανιώτικο συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Χαιρετίζουμε επίσης την αλληλεγγύη που έδειξαν εργατικά σωματεία του Νομού καθώς επίσης και τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων που για άλλη μια φορά συναντήθηκαν μαζί μας στον δρόμο του αγώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και την ΕΕ , είναι ολομέτωπη και μόνο με τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Στήνουμε για άλλη μια φορά μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου αφού τα δίκαια αιτήματα μας έχουν μείνει ανικανοποίητα. Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων έδειξαν ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα. Οι κατακτήσεις που είχαμε σε σχέση με το αφορολόγητο και η καθυστέρηση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαμε κατέβει στον δρόμο τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και να εφαρμόσει την ΚΑΠ και τα Μνημόνια που ως μόνο στόχο έχουν όχι μόνο το ξεκλήρισμα μας και την συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, αλλά και συνολικά τον πλούτο που παράγει ο ελληνικός λαός, στα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. 
Προχωράμε σε κλείσιμο της εθνικής οδού αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.

Την Κυριακή στην 1μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων και φοιτητές στο μπλόκο.