Προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επαφές του στο Νταβός.

Τα αποτελέσματα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός βρέθηκαν στο επίκεντρο της αποψινής συνεδρίασης του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες (από τις 15.00-17.30).

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και η αναβάθμισή τους, κατόπιν της συνάντησης που είχε ο κ. Τσίπρα στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επαφές του στο Νταβός.

“Σε κλίμα ουσιαστικού διαλόγου και νηφαλιότητας να αντιμετωπίσουμε το θέμα”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συνέχισε: “Αλλωστε, η χώρα, κυρίως στην εξωτερική πολιτική της, έχει συνέχεια. Και αυτή τη συνέχεια σεβόμαστε και προεκτείνουμε στο σήμερα και στο αύριο”.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως υπήρξε μια προσπάθεια προσέγγισης και γίνανε κάποια βήματα και σε ό,τι αφορά την ένδειξη κατανόησης ότι τα ζητήματα του αλυτρωτισμού είναι ζητήματα που πρέπει να προτεραιοποιηθούν προς επίλυση. «Νομίζω ότι είναι θετικό και ως ένδειξη καλής θέλησης η αλλαγή ονομασίας και στο αεροδρόμιο και στην εθνική οδό που συνδέει τις δύο χώρες, καθότι είναι κρίσιμο θέμα. Όλοι μας έχουμε μεγάλη ευαισθησία. Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται Ιστορία άλλου λαού.Το επόμενο διάστημα θα επιμείνουμε σε μια εντατικοποπίηση των προσπαθειών μας» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook