Επίσκεψη Θραψανιώτη στην Ιεράπετρα με αφορμή τις μεγάκλες καταστροφές στην Ιεράπετρα

Την περιοχή Ιεράπετρας που χτυπήθηκε από τους καταστροφικούς ανέμους επισκέφτηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης την Παρασκευή.

Συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλατζάκη, ο οποίος τον  ενημέρωσε για τις ενέργειες και τα μέτρα που είχε  πάρει.  Ο Βουλευτής συμφώνησε και επεσήμανε την ανάγκη  άμεσης  καταγραφής των ζημιών και την υποβολή  του αιτήματος στην Περιφέρεια για την κήρυξη  της περιοχής σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προωθηθεί  το αίτημα στην Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο  Οικονομικών. Ενημέρωσε  τον Δήμαρχο  για  την επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλη Αποστόλου,  τον Πρόεδρο  του ΕΛΓΑ Θανάση Ζανιά και τον Διευθυντή ΕΛΓΑ  Κρήτης Νίκο  Δασκαλάκη από τον οποίο ζήτησε την  συνδρομή του για άμεση καταγραφή των ζημιών.  Ο κ. Δασκαλάκης  διαβεβαίωσε  ότι οι καταγραφές θα αρχίσουν την Δευτέρα. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας Νίκος Δασκαλάκης και ο Μπάμπης Δραγασάκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ.

Στη συνέχεια  ο Βουλευτής  επισκέφτηκε  κατεστραμμένα  θερμοκήπια στον Κουτσουρά και είχε συνάντηση με αγρότες της περιοχής στον αγροτικό σύλλογο. Έγινε  εκτενής και ειλικρινής συζήτηση η οποία επεκτάθηκε  και στο σοβαρό  πρόβλημα της λειψυδρίας. 

Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε ότι ο η παρουσία του εκεί σημαίνει ότι κατανοεί τα προβλήματα και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους στο μέτρο του δυνατού. Τόνισε ότι η  κατεστραμμένη παραγωγή θα αποζημιωθεί εφόσον είναι ασφαλισμένη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι, επειδή σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και οι νότιες περιοχές του Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους Βουλευτές του Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητήσουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ενεργοποιηθεί από την Ε.Ε. η συνδρομή που προβλέπεται σε περιπτώσεις καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα.