Μία απλή αναζήτηση να κάνει κανείς στο Διαδίκτυο θα παρατηρήσει πόσα εργαλεία και γενικά συστήματα διάρρηξης μπορεί να βρει, τα οποία μάλιστα πωλούνται σε χαμηλές τιμές.

Παλαιότερα, οι διαρρήκτες προσπαθούσαν να ξεκλειδώσουν σπίτια ή αυτοκίνητα με εργαλεία απλά, όπως το κατσαβίδι ή απλά να εντοπίσουν ένα ανασφάλιστο παράθυρο, ώστε να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι. Πλέον, δυστυχώς όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού υπάρχει μία νέα γενιά διαρρηκτών, οι οποίοι προμηθεύονται με αναβαθμισμένο εξοπλισμό με αποτέλεσμα να μην τους σταματά τίποτα.

Κάνοντας μία γρήγορη αναζήτηση το ίντερνετ και με ένα κλικ μπορούν να φτάσουν σπίτι σου διάφορα εργαλεία που κάνουν το ξεκλείδωμα μία πόρτας παιχνιδάκι.

Οι εν λόγω εταιρείες που προωθούν τέτοιου είδους προϊόντα απευθύνονται φυσικά σε επαγγελματίες κλειδαράδες. Ωστόσο βέβαια, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, καθώς η πώλησή τους κρίνεται νόμιμη και μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει μία ηλεκτρονική παραγγελία.

Ένα παράδειγμα είναι το Lockpicker που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε τη σκανδάλη για να κάνετε τις βελόνες να κουνηθούν. Είναι ιδανικό για τυχόν περιστατικά κλειδώματος, καθώς το Lockpicker είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκλειδώσετε μια κλειδαριά και κοστίζει μόνο 27€.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook