Ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για έγκριση ΜΠΕ του έργου "Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" στην Κρήτη

Η Πανελλήνια Διακήρυξη κατά των Αιολικών και άλλων λεγόμενων ΑΠΕ (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α), ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία θα ληφθεί απόφαση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Υβριδικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" στην Κρήτη, της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, εκφράζει την συμπαράστασή της στους δημότες που αντιδρούν στην υλοποίηση του έργου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Στα πλαίσια της προγραμματιζόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας στις 29/1/2018 στο Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης με θέμα την έκφραση άποψης επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας ΤΕΡΝΑ αποτελούμενο από: α) Αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο δήμο Σητείας και β) Αντλησιοταμιευτήρα δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνου, εκφράζουμε σαν ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α. την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημότες των παραπάνω δήμων που αγωνίζονται για την οριστική απόρριψη της κρινόμενης Μ.Π.Ε..

Το όλο έργο συνιστά καταστροφική κατά βάση και άσκοπη κατασπατάληση πόρων, συμβάλλει στην ερημοποίηση του τόπου μας, απειλεί με ανεπανόρθωτες βλάβες το φυσικό- πολιτισμικό περιβάλλον, διαταράσσει τον κοινωνικό ιστό του νησιού μας με απώλειες θέσεων εργασίας και με τραγικές συνέπειες στον τουριστικό τομέα. Τέλος, το παρόν έργο, όπως και άλλα συναφή, το έχουμε ήδη απορρίψει προσυπογράφοντας την Πανελλήνια Διακήρυξη κατά των Αιολικών και άλλων λεγόμενων «ΑΠΕ».

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!
Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.: 
Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»
E-mail: [email protected]
https://www.facebook.com/kriti.antistasi/