Η εξομολόγηση της βουλευτού της ΝΔ, Όλγας Κεφαλογιάννη, στα Παραπολιτικά και στη Σάσα Σταμάτη

Χαμογελαστή, ακομπλεξάριστη και πάντα ειλικρινής, η Ολγα Κεφαλογιάννη είναι από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η πρώην υπουργός Τουρισμού, βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, μιλάει για την εκδήλωση μνήμης για τον πατέρα της, αλλά και για το τι θυμάται από εκείνον.

Συναντηθήκαμε στο νέο στέκι της πόλης, το all day café-bar-restaurant «Opera Quarta», στην οδό Κριεζώτου, και σε μια από τις σπάνιες εξομολογήσεις της η κ. Κεφαλογιάννη μας μίλησε για το αν θα είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, για τη σχέση της με τον σύζυγό της, αλλά και για τη μεγάλη της αγάπη, το θέατρο.  

Πώς αισθανθήκατε που στην εκδήλωση μνήμης για τον πατέρα σας ήταν όλοι εκεί;

Για μένα ήταν μια οφειλόμενη τιμή σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τον δημόσιο βίο για 50 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι τον πατέρα μου δεν τον τιμώ και δεν τον τίμησα μόνο εγώ, αλλά και πάνω από 1.500 άτομα. Μάλιστα, το πιο συγκινητικό απ’ όλα ήταν ότι ήρθαν άνθρωποι από την Κρήτη. Ανθρωποι που ήταν κοντά του και που μου είπαν ότι «Αισθανθήκαμε ότι ήταν υποχρέωσή μας να έρθουμε για να τον τιμήσουμε που μας βοήθησε στη ζωή μας. Ηταν πάντα κοντά μας». Αυτό ήταν και ένα από τα ωραία μηνύματα της βραδιάς. Ενας πολιτικός πρέπει πάντα να είναι κοντά στον απλό κόσμο.  

Τι κρατάτε από τον πατέρα Γιάννη Κεφαλογιάννη και τι από τον πολιτικό;

Ο πατέρας μου ήταν ένας πάρα πολύ τρυφερός άνθρωπος. Ενδεχομένως, αυτό στη δημόσια παρουσία του να μη φαινόταν, γιατί παράλληλα ήταν και πάρα πολύ οξύς και πολλές φορές παρορμητικός, τα «έχωνε», αλλά ειδικά με τις κόρες του ήταν ένας πάρα πολύ ζεστός, ευαίσθητος και προστατευτικός πατέρας. Την ίδια στιγμή, όμως, ήταν πάρα πολύ αυστηρός. Είχε τις αρχές με τις οποίες είχε μεγαλώσει και πορεύτηκε όλη του τη ζωή. Ηθελε οπωσδήποτε να μας τις περάσει και το έκανε με κάθε τρόπο.  

Θα πηγαίνατε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία;

Είμαι επιφυλακτική σε σχέση με τα συλλαλητήρια, γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε ποτέ ποιοι κρύβονται πίσω και τι προσπαθούν να καρπωθούν κάποιοι που «εκμεταλλεύονται» την πραγματική αγωνία που έχει ο κόσμος. Είμαι υπέρ των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων όταν κάποιος θέλει να εκφράσει κάτι και να διαμαρτυρηθεί. Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί η κυβέρνηση το Σκοπιανό προφανώς και προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία στους πολίτες. Υπάρχει και μια αίσθηση ότι μπορεί να το έχουν «πουλήσει» το παιχνίδι. Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι κάποιος πολύ ψύχραιμος. Εχουμε δει και στο παρελθόν ότι τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν, δεν είναι ο τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα.  

Πώς κρίνετε τις συμπεριφορές Καμμένου και Πολάκη;

Πρώτα απ’ όλα, είναι μια διολίσθηση στη συνολική αισθητική της πολιτικής ζωής, η οποία όχι απλώς δεν με βρίσκει σύμφωνη, αλλά με θλίβει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανείς από αυτούς που τους έχουν τοποθετήσει στις θέσεις τους, ειδικά τον Πολάκη, να τους συνετίσει. Μην τους βάλουμε, όμως, μαζί. Ο Πολάκης είναι η διολίσθηση της αισθητικής στη πολιτική, για να το πω κομψά. Ο Καμμένος είναι ο απόλυτος πολιτικός αριβίστας, δεν θέλω να σου πω κάτι άλλο.    

Με ποιον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ήσασταν πιο κοντά; Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη ή Μητσοτάκη;  

 Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε μια αρχή, να υπηρετούμε τον εκάστοτε αρχηγό, και θα σου έλεγα με όλους τους προέδρους ήμουν και είμαι ακόμα κοντά, γι’ αυτό και στην εκδήλωση παρευρέθησαν όλοι. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον, θα σου έλεγα σίγουρα ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που μου έδωσε και την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ημουν ακόμη νέα στην πολιτική και με εμπιστεύτηκε να αναλάβω ένα υπουργικό πόστο. Αυτή του η εμπιστοσύνη ήταν μια πολύ μεγάλη ώθηση στην πολιτική μου διαδρομή.    

Λένε ότι θα είστε υποψήφια για τον Δήμο Αθηναίων. Ισχύει;

 Με ξέρεις τόσα χρόνια. Είμαι στην κεντρική πολιτική. Αυτή ήταν η διαδρομή μου από την αρχή και αυτό που θα επιδιώξω είναι την επανεκλογή μου στην Α’ Αθήνας στις επόμενες εθνικές εκλογές και, φυσικά, πάνω από όλα, τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την πολιτική αλλαγή. Οποιαδήποτε συζήτηση για τον Δήμο της Αθήνας κατά την γνώμη μου είναι εκτός πραγματικού χρόνου.        

Υπάρχει κάτι που έχει γραφτεί για εσάς και ενοχληθήκατε;  

Είμαι δέκα χρόνια στην πολιτική. Ξέρεις πόσα πράγματα έχουν γραφτεί για μένα που ήταν άδικα και συκοφαντικά; Που ξεπερνούν τα όρια μιας δημοσιογραφικής κριτικής; Η αλήθεια είναι ότι πλέον χαίρομαι, γιατί έχει φύγει λίγο το κομμάτι με τα σεξιστικά σχόλια. Θα σου πω ένα παράδειγμα: Είχα κάνει μια ομιλία την εποχή που περνούσε το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους. Μπορείς να καταλάβεις ότι, όταν μια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει μια ομιλία που στηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι μεγαλύτερη είδηση από το τι φορούσα στη Βουλή. Γράφτηκε τότε το τι φορούσα, όχι το τι είπα. Οταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Προφανώς, σε κάποιους δεν αρέσω      

Στην εκδήλωση για τον πατέρα σας ήταν και ο σύζυγός σας. Εχετε επιλέξει να κρατήσετε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά, σας ενοχλούν σχόλια ότι έχετε χωρίσει ή ότι ο γάμος είναι συμβατικός κ.λπ.;

Εμένα με ενοχλούν πάρα πολύ αυτά τα σχόλια. Ο Μάνος από την πρώτη στιγμή μου είπε «άσ’ τους να γράφουν ό,τι θέλουν, τι σε νοιάζει;». Σταματάω να ασχολούμαι. Οταν επιλέξεις την προσωπική σου ζωή να την κρατάς τελείως εκτός προβολής, αναπόφευκτα θα υπάρχουν κάποια σχόλια. Καλύτερα να είσαι καλά και να γράφουν διάφορα, παρά να βλέπεις ζευγάρια σε εξώφυλλα που λένε πόσο ερωτευμένα είναι και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Καλύτερα από την υποκρισία αυτή να είσαι διακριτικός και όποιος θέλει να πει κάτι ας το πει.      

Η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο σε ένα ζευγάρι;

Δεν υπάρχουν σε αυτά προδιαγραφές, ούτε συνταγές. Το θέμα είναι να υπάρχει μια σχέση που να ισορροπεί και τους δύο.      

Επειδή είστε δυναμική, μήπως είστε και γυναίκα-παντόφλα;

Οχι δεν είμαι καθόλου. Σιγά μην τολμάω με τον Κρητίκαρο (γέλια).    

Εχετε αυτό που λένε κάποιες γυναίκες «εγώ πότε θα γίνω μάνα»;  

Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση μιας γυναίκας είναι η μητρότητα. Αλλά αυτό είναι και κάτι που πρέπει να σου τύχει. Δεν είναι κάτι το οποίο εγώ συνειδητά δεν έχω κάνει. Είμαι τυχερή που έχω τις αδελφές μου και έχω πολλά ανίψια. Σε έναν βαθμό, καλύπτει αυτή την ανάγκη, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει ένα κενό. Κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα. Ο,τι σου στείλει ο Θεός.    

Είστε ίσως η πιο θεατρόφιλη πολιτικός. Στηρίζετε όλες τις παραστάσεις.

Μου αρέσει πραγματικά πολύ το θέατρο. Παρακολουθώ πολλές παραστάσεις. Σχεδόν όλες, έχω γίνει κριτικός θεάτρου. Καταντάει αστείο πλέον! (γέλια). 

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook