Όλα τα έσοδα της σημερινής ημέρας θα δοθούν στη Φιλόπτωχη Αδελφότητα Λενταριανών

Το όραμα του  Ιερέα Εμμανουήλ Γεωργακάκη, συνεχίζει σήμερα ο φίλος του, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος ανέλαβε να διοργανώση τα “Β’ Χαραλάμπεια”.

Τα “Β’ Χαραλάμπεια” θα διαρκέσουν από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές, αθλητικές και λατρευτικές εκδηλώσεις.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, με την έναρξη να γίνεται στο κέντρο διασκέδασης Κανάρια, στα Χανιά.

Τα έσοδα της σημερινής ημέρας θα δοθούν στη Φιλόπτωχη Αδελφότητα Ενορίας Λενταριανών.

Όπως σημείωσε ο Δαμασκηνός Λιονάκης, προιστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους & Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου:

“Σήμερα αρχίζουν τα δεύτερα “Χαραλάμπεια”, μια πολύ μεγάλη λατρευτική, πνευματική, φιλανθρωπική πορεία 15 ημερών.

Η βραδιά σήμερα είναι αφιερωμένη στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας από την φιλόπτωχη αδελφότητα των Λενταριανών, η οποία έχει πολύ ενεργή παρουσία τους τελευταίους 6 μήνες μετά την ίδρυση της.

Η έμπνευση και δημιουργία των “Χαραλάμπειων” ξεκίνησε από τον μακαριστό πατέρα Εμμανουήλ Γεωργακάκη, ο οποίος “έφυγε” πριν 7 μήνες σε μικρή ηλικία, αφήνοντας πίσω του καλές ιδέες και σοφά οράματα. Ένα από αυτά ήταν και τα Χαραλάμπεια,που διοργανώνουμε κυρίως για να μακαρίσουμε την μνήμη του και να τον ευχαριστήσουμε που εμφύτευσε αυτές τις ιδέες και εμείς προσπαθούμε να τις υλοποιούμε όπως μπορούμε.

Η πρόεδρος της Φιλόφτωχης Αδελφότητας, Ειρήνη Γεωργακάκη από την πλευρά της είπε “είμαστε χαρούμενοι για την προσέλευση του κόσμου σήμερα. Το σωματείο μας ξεκίνησε “δειλά-δειλά” με δυο τσάντες και πλέον τροφοδοτούμε 40 οικογένειες, που δυστυχώς αυξάνονται.

Τα έσοδα της σημερινής εκδήλωσης θα διατεθούν στο φιλόπτωχο σωματείο και ειδικά για την ολοκλήρωση του κοινωνικού οδοντιατρείου, καθώς το κόστος είναι πολύ μεγάλο.”

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου,κ.κ. Δαμασκηνός που από την πλευρά είπε: “Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους, ο άγιος να είναι προστάτης μας για όλους μας. Θα είναι ακόμα μεγάλη χαρά και ευλογία για όλους μας που την Παρασκευή θα έχουμε στα Χανιά το δεξί πόδι του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού από το Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων.”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook