Δείτε τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)» ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. Γ.Δ.5οικ.2961-10/24-1-2017 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», το δικαίωμα στην εισοδηματική ενίσχυση του ΚΕΑ για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017 και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί, λήγει 12 μήνες από την ημερομηνία της πρώτης καταβολής.

Ως εκ τούτου, η εισοδηματική ενίσχυση για τις ανωτέρω αιτήσεις θα καταβληθεί και τον Φεβρουάριο του 2018 (η πληρωμή του Φεβρουαρίου 2018 θα αφορά τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι και 31η Ιανουαρίου) και κατόπιν αυτών, οι πράξεις έγκρισης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο 2017 – και δεν έχουν τροποποιηθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018 – θα ανακληθούν από 1η Φεβρουαρίου 2018.

Ως εκ τούτου καλούνται οι δικαιούχοι:

• είτε να τροποποιήσουν την εγκεκριμένη αίτηση πριν την 1η Φεβρουαρίου του 2018,
• είτε, μετά την ανάκληση της εγκριτικής απόφασης την 1η Φεβρουαρίου 2018, να υποβάλλουν νέα αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά, που εδρεύει στο πρώην Δημοτικό κατάστημα Αλικιανού, τηλέφωνα επικοινωνίας 2821341040 και 2821341033, email: [email protected].

Επισημαίνεται ότι για την τροποποίηση ή την υποβολή νέας αίτησης είναι απαραίτητα τα εξής δικαιολογητικά:

• Έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο, με γνήσιο υπογραφής, από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού
• ΑΜΚΑ
• ΑΦΜ
• e-mail
• ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τον αιτούντα
• Κινητό τηλέφωνο
• Αριθμός παροχής ΔΕΗ
• Για τους αλλοδαπούς: Φωτοτυπία άδειας παραμονής σε ισχύ, για όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού
• Για τις μονογονεϊκές οικογένειες: Αντίγραφο διαζευκτηρίου και ιδιωτικό συμφωνητικό ή δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των τέκνων.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι υπάρχει η πιθανότητα να απαιτηθούν από το σύστημα επιπλέον δικαιολογητικά, εξατομικευμένα για τον εκάστοτε αιτούντα.

Ενημέρωση για τις παροχές από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Από το Δήμο Πλατανιά γίνεται επίσης γνωστό ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης των ωφελουμένων στο ΤΕΒΑ (ΦΕΚ 4750 Β’, 29/12/2017) με την οποία τα δύο προγράμματα (ΚΕΑ και ΤΕΒΑ) εφεξής ευθυγραμμίζονται πλήρως. 

Η τροποποίηση αφορά στο ότι: 

i) Το δικαίωμα στις παροχές του ΤΕΒΑ (για τους δικαιούχους του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να τις λαμβάνουν), ισχύει για όσο διάστημα ισχύει και το δικαίωμα στο ΚΕΑ και όχι μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους για τις περιπτώσεις στις οποίες διακόπτεται η εισοδηματική ενίσχυση, 

ii) ii) Δεν απαιτείται πλέον τροποποίηση των αιτήσεων για την παραμονή των νοικοκυριών στο ΤΕΒΑ μετά το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook