Βασισμένο στο πρωτότυπο 40.2 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Volvo, που θα ξεχωρίζει στη γκάμα της εταιρείας και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2019.

Στο πρωτότυπο 40.2 θα είναι βασισμένο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo. Όπως είχαν παρουσιαστεί ένα χρόνο πριν, μαζί με το 40.1 που αποτέλεσε –σχεδόν αυτούσιο- τη βάση για το νέο XC40, έτσι και η συνέχεια για τη Volvo θα έχει ηλεκτρικό «ύφος» με μπαταρίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις όταν παρουσιάστηκε, ήταν πως πρόκειται για τον προπομπό της νεάς γενιάς του S40, αν και το ηλεκτρικό του μοτέρ είναι αυτό που αποκαλύπτει με τον πιο πειστικό τρόπο το μέλλον. 

Κατά πάσα πιθανότητα στην ονομασία του sedan μοντέλου που μοιάζει με coupe, θα έχουμε μια συνέχεια της γκάμας των μοντέλων «40» και θα αποτελέσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Volvo. Μάλιστα, είναι σχεδόν βέβαιο το ότι θα παρουσιαστεί πρώτα αυτό και αργότερα θα έχουμε και μια ηλεκτρική έκδοση του XC40, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα. 

Η πλατφόρμα είναι η CMA (Compact Modular Architecture) και αναμένεται στο μέλλον να τη δούμε σε πολλά μοντέλα της Volvo. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και έχει τεθεί ως στόχος για τους μηχανικούς της εταιρείας το να έχει αυτονομία 500 χιλιόμετρα μεταξύ δύο φορτίσεων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook