Την Τετάρτη  31/1/2018, ώρα  21.30

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την Τετάρτη  31/1/2018, ώρα  21.30, θα πραγματοποιηθεί η  τακτική  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων (στο 1οΓυμνάσιο Χανίων).

Η Ημερήσια Διάταξη έχει οριστεί ως εξής:

1.Η παρέμβαση της ΕΛΜΕ  Χανίων για τα γεγονότα στο 1ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου

2. Πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ Χανίων για τους αναπληρωτές και την ελαστική εργασία.

3. Σύσκεψη για την παιδεία με την εκπαιδευτική κοινότητα Δευτέρα 05/02/2018

4. Κοπή πρωτοχρονιάτικής πίτας και εκδήλωση για τους αφυπηρετήσαντες  συναδέλφους.

  Η συνεδρίαση αυτή (όπως κάθε συνεδρίαση ΔΣ) είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει.

Οι συνάδελφοι / συναδέλφισσες ενημερώνονται ότι μπορούν, ακόμα, να προτείνουν την ένταξη, εντός ΗΔ θεμάτων που οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά, ώστε αυτά τα θέματα να συνεκτιμηθούν με τις προτάσεις που κάνουν τα μέλη του ΔΣ, προκειμένου για την κατάρτιση της Η.Δ. μελλοντικών συνεδριάσεων. Οι προτάσεις αυτές, μπορούν να κατατίθενται γραπτώς, π.χ. με αποστολή μηνύματος προς το (ηλεκτρονικό) γραμματοκιβώτιο της ΕΛΜΕ ([email protected]), είτε δια ζώσης, ενώπιον του ΔΣ.

Σύσκεψη συντονισμού
 Μετά και από την ψήφιση των μέτρων για την 3η αξιολόγηση που περιλαμβάνει τον αντιαπεργειακό νόμο αλλά και σειρά μέτρων για την δημόσια εκπαίδευση (συγχωνεύσεις σχολείων, καταργήσεις τμημάτων, 30ωρο κλπ) καθώς και την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει νέες αντιδραστικές τομές (νέο Λύκειο ,σχολική αυτονομία, ηλεκτρονικές εγγραφές, αυτοαξιολόγηση κλπ) είναι ανάγκη η εκπαιδευτική κοινότητα να χαράξει αγωνιστικό σχεδιασμό στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής, ακύρωσης και αποτροπής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν βήματα στην κατεύθυνση συντονισμού , μαθητές , γονείς, τοπικές κοινωνίες, εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν με μαζικό τρόπο για το ζήτημα της αναμοριοδότησης- υποβάθμισης σχολικών μονάδων του νομού, τη λειτουργία των επαρχιακών ΕΠΑΛ . Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ της ΕΛΜΕ  θεωρεί ότι χρειάζεται σταθερά και οργανωμένα να συντονίσουμε το βηματισμό μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς , τους φοιτητικούς συλλόγους  και τις τοπικές κοινωνίες και καλεί σε  σύσκεψη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Μπονιαλή 11-19)