Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ιδρύματος Καψωμένου για την δημιουργία του προαναφερόμενου  Μουσείου σε χώρο εφαπτόμενο των φυλακών της Αγυιάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, επισκέφτηκε, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, τις Φυλακές της Αγυιάς, συνοδευόμενος από τους Αντιπροέδρους του Ιδρύματος Καψωμένου, κ.κ. Αλέξανδρο Παπαδερό και Δημήτρη Νικολακάκη, προκειμένου να συζητήσουν με την Διευθύντρια των Φυλακών, κα Δήμητρα Δρακάκη, το ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Μάχης της Κρήτης, Κατοχής και Αντίστασης στο χώρο των φυλακών.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ιδρύματος Καψωμένου (έπειτα από πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου της, Δρ Αλεξάνδρου Παπαδερού) για την δημιουργία του προαναφερόμενου  Μουσείου σε χώρο εφαπτόμενο των φυλακών της Αγυιάς, το οποίο θα επικοινωνεί με την πτέρυγα των μελλοθανάτων της κατοχικής περιόδου. 

Μετά από σχετική συζήτηση, η κα Δρακάκη ξενάγησε τους επισκέπτες στο χώρο κράτησης των μελλοθανάτων, πτέρυγα η οποία βρίσκεται στο άκρο του περιβόλου των φυλακών, και δεν χρησιμοποιείται σήμερα.

Η Διευθύντρια των φυλακών ζήτησε από τον κ. Βουλγαράκη να της αποστείλει σχετικό αίτημα, το οποίο θα κοινοποιήσει άμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω.