Aπόπειρα ληστείας σημειώθηκε το πρωί, λίγο πριν τις 8 το πρωί, στην Αγροτική Τράπεζα στο Ασήμι, στο δήμο Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Η τράπεζα γίνεται στόχος επίδοξων ληστών για δεύτερη φορά ενώ το σχέδιο ήταν ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Οι δράστες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τρεις, εισέβαλαν με ένα αυτοκίνητο 4×4 στη τράπεζα, κάνοντας θρύψαλα την εξωτερική τζαμαρία και απαίτησαν από το μοναδικό υπάλληλο που βρίσκοταν στο κατάστημα, να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Ο υπάλληλος του είπε ότι αδυνατεί να το ανοίξει και τότε αυτοί άρχισαν να ψάχνουν στα συρτάρια για χρήματα.

Ο χρόνος ωστόσο στένευε επικίνδυνα για τους τρεις ληστές, που δεν έβρισκαν τα αναμενόμενα χρήματα, οπότε και έφυγαν άπραγοι από το κατάστημα.

Ζήτημα ελλιπούς αστυνόμευσης

Το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στο Δήμο Γόρτυνας, έφερε εκ νέου στην επιφάνεια ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, με αφορμή την απόπειρα ληστείας.

Θεωρώ πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ιδρυθεί άμεσα Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή μας. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι βασικό μέλημα όλων μας και όταν σε ένα ολόκληρο Δήμο, με την έκταση που έχει ο Δήμος Γόρτυνας, δεν υπάρχει ούτε ένα Αστυνομικό Τμήμα τότε απλά δεν υπάρχει αστυνόμευση και δεν μπορούμε να μιλάμε για επαρκή προστασία των πολιτών από τους κάθε λογής κακοποιούς.

Εμείς σαν Δήμος πράξαμε το καθήκον μας και αποφασίσαμε να διευκολύνουμε το έργο της αστυνομίας παραχωρώντας δωρεάν τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας.

Ο χώρος είναι σύγχρονος και λειτουργικός και πιστεύουμε πως καλύπτει στο έπακρον τις προδιαγραφές που έχουν ζητηθεί. Ωστόσο η ηγεσία της Αστυνομίας δεν κάνει τίποτα από την μεριά της, αφήνοντας ουσιαστικά το Δήμο μας ανοχύρωτο» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Σχοιναράκης.

Είχαν προσπαθήσει ξανά να κλέψουν τη συγκεκριμένη τράπεζα

Έντονα ήταν τα παράπονα και του αντιδημάρχου Γόρτυνας Σταύρου Ξυλούρη για την ανύπαρκτη όπως την χαρακτήρισε αστυνόμευση του Δήμου. Μάλιστα ο κ. Ξυλούρης υπενθύμισε πως παρόμοια απόπειρα ληστείας είχε επιχειρηθεί στις 24 Ιουλίου 2009, όταν και πάλι οι δράστες προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να μπουν με αυτοκίνητο 4Χ4 στο υποκατάστημα της ΑΤΕ για να το ληστέψουν.


«Το επιχείρησαν πριν από δυο χρόνια, το επιχείρησαν και τώρα. Ποιος λοιπόν μας εγγυάται πως δεν θα ξαναδοκιμάσουν και στο μέλλον, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Κι αν έχουμε και θύματα τι θα γίνει; Δυστυχώς η περιοχή μας είναι έρμαιο των εγκληματιών.

Όχι μόνο το Ασήμι αλλά ολόκληρος ο Δήμος αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση, ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πάνε μέχρι την έδρα του Δήμου στους Αγίους Δέκα και μετά επιστρέφουν στις Μοίρες. Και στο Ασήμι, τη Γέργερη, την Αγία Βαρβάρα και τα γύρω χωριά δεν αστυνομεύει κανένας με αποτέλεσμα η κάθε μορφής εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο.» δήλωσε από την σκοπιά του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook