Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών από την ΟΓΕ Ηρακλείου:

"Οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, έχουν βγει ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τις πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους, αιτήματα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων διαρκείας, που επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια την παραπέρα εξαθλίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι τα ίδια δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων.

Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματά μας είναι κοινή, είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που υπηρετούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, καλλιεργώντας αυταπάτες για «δίκαιη ανάπτυξη» και «έξοδο από τα μνημόνια», με αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Οι κοινοί αγώνες εργατών - αγροτών - μικρών ΕΒΕ – ομάδων και συλλόγων γυναικών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα αποτελούν αφετηρία για νέους αγώνες, για την ενίσχυση της συμμαχίας μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της υπαίθρου, σε αυτές τις γυναίκες που στην πλειοψηφία τους είναι άνεργες, ανασφάλιστες, εργάτριες γης ή εποχιακά απασχολούμενες, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής των παλιών και νέων κυβερνήσεων, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων, να στηρίξουν το μπλόκο των Πραιτωρίων, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη την Κρήτη, σε όλη τη χώρα.

Γυναίκα της υπαίθρου,

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και παυσίπονα,με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων ή προγράμματα επιχειρηματικότητας.

Με την οργάνωση σου στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!"