Πάνω απο 100 ηλικιωμένοι στην αναμονή και με ελάχιστες καρέκλες για να καθίσουν, στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Χανίων

Εικόνες χάους σήμερα στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Χανίων, με δεκάδες ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά από το πρωί προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Σήμερα είναι ημέρα εξέτασης για άτομα που έχουν βηματοδότη και από νωρίς το πρωί περιμένουν πάνω από 100 άτομα για να εξεταστούν.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι τα περισσότερα άτομα είναι μεγάλης ηλικίας, αρκετοί από αυτούς πάσχουν από κινητικά προβλήματα και εκτός από την πολύωρη αναμονή δεν επαρκούν οι καρέκλες για να καθίσουν. 

Το πρόβλημα είναι τακτικό, ενώ όπως μας λένε εξεταζόμενοι που έρχονται μια φορά το χρόνο ή και πιο τακτικά για εξέταση, ότι κάθε φορά γίνεται το ίδιο πράγμα, με ατέλειωτες ώρες αναμονής και απίστευτης κούρασης των ηλικιωμένων κυρίως ατόμων.

Την ώρα μάλιστα που αποτυπώθηκαν αυτές οι λέξεις, έξω από το εξεταστήριο ήταν περισσότεροι από 5 ασθενείς με αναπηρικά καρότσια και δυο φορεία.

Το πρόβλημα που υπάρχει έγκειται στο ότι κάθε φορά που είναι η ανάλογη εξέταση έρχεται γιατρός από το Ηράκλειο και πρέπει μέσα σε μια ημέρα να εξετάσει 100 και πλέον ασθενείς.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι ο μοναδικός στην Κρήτη που πραγματοποιεί την συγκεκριμένη εξέταση και όπως μας ανέφερε για τον ίδιο και για το προσωπικό είναι πολύ κουραστικό, να μπορέσει να δει τόσους ασθενείς μέσα σε μια ημέρα. 

Θα πρέπει η διοίκηση της ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Χανίων να δώσει μια λύση σε αυτό το ζήτημα, αφού κυρίως πρόκειται για κλεισμένα ραντεβού των ασθενών αρκετούς μήνες πριν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook