Mε αφορμή τη διαβούλευση για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της Ελληνικής Επικράτειας

Επιστολή με αφορμή τη διαβούλευση για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της Ελληνικής Επικράτειας, απέστειλε προς τους Δημάρχους της Π.Ε. Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Βαρδάκης τονίζει ότι: «η πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα οδηγήσει στην εξάλειψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι ορισμένων περιοχών, οι οποίοι εν έτει 2018 δεν έχουν κάλυψη τηλεοπτικού σήματος.»

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Βαρδάκης: «Το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της δράσης που υλοποιείται ήδη στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την οποία έχουν ωφεληθεί ως τώρα 7.100 νοικοκυριά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.»

Στην προσπάθεια του Υπουργείου, ο κ. Βαρδάκης ζητά από τους Δημάρχους να σταθούν αρωγοί και να λάβει ενημέρωση για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ψηφιακό σήμα, ώστε με τη σειρά του σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, να γίνει προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook