Τις θέσεις και τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το νέο πτωχευτικό κώδικα, αλλά και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την έμπρακτη στήριξη και προστασία των μικρομεσαίων επαγγελματιών κατέθεσε ο Βουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του την Τετάρτη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Ανάπτυξης με τίτλο:

«Σύσταση ενιαίας ανεξάρτητης αρχής δημόσιων συμβάσεων και κεντρικού ηλεκτρονικού μητρώου δημόσιων συμβάσεων – αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (πτωχευτικός κώδικας) – προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και άλλες διατάξεις».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα είναι βέβαιο ότι είναι πολιτικό και όχι οικονομικό ή τεχνοκρατικό», ενώ εξέφρασε την ελπίδα και τη δέσμευση να εργαστεί και ο ίδιος και η Δημοκρατική Συμμαχία για την «πολυπόθητη ωριμότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας μας που θα καταλήξει σε συνεννόηση και δημιουργία μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, όπως περιμένει εδώ και μήνες το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε: «πεδίο λάμψης λαμπρό για όλους μας, Βουλευτές και κόμματα. Μένει να το καταλάβουμε και να εργαστούμε προς μια κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook