Τι απάντησε η Διοίκηση του ιδρύματος στο ρεπορτάζ για τις εικόνες χάους στα εξωτερικά ιατρεία

Απάντηση έστειλε σήμερα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων στο ρεπορτάζ του Flashnews.gr της 31/01/2018 με τίτλο «Εικόνες χάους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Χανίων», όπου επιβεβαιώνει το πρόβλημα και προτείνει λύση σε ένα χρονίζων ζήτημα.

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του Διοικητή και στην συνέχεια το σχόλιο μας επι του θέματος: 

“Κύριε Διευθυντά,

Σε απάντηση του δημοσιεύματος σας της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2018 με τίτλο: «Εικόνες χάους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Χανίων», θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: 

Κάθε τρεις μήνες εδώ και χρόνια επισκέπτεται το Γ.Ν. Χανίων εθελοντικά προκειμένου να εξετάσει ασθενείς ο αν. Καθηγητής Καρδιολογίας Εμμανουήλ Σημαντηράκης Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας – Βηματοδότησης του ΠΑΓΝΗ.

Ο ανωτέρω γιατρός εξετάζει με ειδικό εξοπλισμό που φέρει μαζί του την ορθή λειτουργία των βηματοδοτών, μια εξέταση που χρονικά διαρκεί 2 έως 3 λεπτά της ώρας.

Εκ της φύσεως της εξέτασης δεν είναι δυνατόν να κλειστούν ραντεβού στους ασθενείς που τον επισκέπτονται, οι οποίοι σε κάθε επίσκεψη του υπερβαίνουν τους 100.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς την ημέρα επίσκεψης του κ. Σημαντηράκη να συνωστίζονται στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Χανίων και να υπάρχει πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία τους. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως -παρά την ταλαιπωρία- οι ασθενείς αποφεύγουν την μετακίνηση τους στο Ηράκλειο και στο ΠΑΓΝΗ  για μια ολιγόλεπτη εξέταση.

Ως Διοίκηση εξετάζουμε λύσεις προκειμένου να αποφεύγεται αυτή η πολύωρη αναμονή και προκρίνεται η λύση να δίδονται πλέον ραντεβού ανά ομάδες ασθενών, π.χ.:  20 ασθενείς να έχουν ραντεβού στις 10.00, 20 ασθενείς στις 11:.00. 20 ασθενείς στις 12:00 κ.λ.π.

Τέλος θεωρούμε ότι η μόνιμη πλέον πρακτική σας να προχωράτε σε αρνητικά δημοσιεύματα εις βάρος του Γ.Ν. Χανίων χωρίς καν να μπαίνετε στον κόπο να ζητάτε (στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας) και την απάντηση της Διοίκησης δεν συμβάλλει στην εγκυρότητα της ιστοσελίδας σας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
ΜΗΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ”

Το σχόλιο μας:

Κύριε Διοικητά, η απάντηση σας μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθότι επιβεβαιώνετε πλήρως το ρεπορτάζ του Flashnews.gr. 

Επιβεβαιώνετε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα αρκετά χρόνια, το οποίο όμως δεν έχει λυθεί, ενώ σήμερα, μετά και την χθεσινή δημοσίευση του, προχωράτε σε αναζήτηση λύσης, κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια.

Επίσης στο χθεσινό μας ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και για τον κ. Σημαντηράκη, τον γιατρό που πραγματοποιεί αυτήν την εξέταση όπου αναφέρουμε ότι είναι ο μοναδικός γιατρός στην Κρήτη. 

Και το ερώτημα βέβαια είναι γιατί το Υπουργείο δεν προσλαμβάνει και άλλον ή άλλους γιατρούς έτσι ώστε να λυθεί το ζήτημα; Έχουν γίνει από την πλευρά του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ κινήσεις ώστε να γίνει διαδικασία πρόσληψης επιπλέον ιατρικού προσωπικού για το θέμα αυτό;

Επιπλέον στην απάντηση σας υπάρχει μία ανακρίβεια. Όλοι οι εξεταζόμενοι κατά την χθεσινή ημέρα ήταν εκεί με ραντεβού, το οποίο μάλιστα είχε επιβεβαιώσει το Καρδιολογικό Τμήμα με όλους μερικές ημέρες πριν.

Η συγκεκριμένη εξέταση αφορά στη καλή λειτουργία στο βηματοδότη των ασθενών, η οποία είναι μία τακτική εξέταση η οποία γίνεται κάθε χρόνο ή ανάλογα την μπαταρία του βηματοδότη, που μπορεί να γίνει κάθε έξι μήνες ή και λιγότερο. 

Οι ασθενείς γνωρίζουν πότε είναι η επόμενη εξέταση και ήδη όλοι ασθενείς από χθες ξέρουν ότι στις 31/01/2019 θα ξαναεξεταστούν.

Γιατί λοιπόν μέχρι να λυθεί το θέμα με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, η Διοίκηση δεν είχε εφαρμόσει την απλή λύση που προτείνετε σήμερα;

Τέλος επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε καλύτερα τι είναι δεοντολογικό και τι όχι. Στο ρεπορτάζ μας δεν υπάρχει καμία ανακρίβεια. Η αποτύπωση είναι ακριβώς όπως επιβεβαιώνετε και με τη απάντηση σας οπότε δεν υπάρχει θέμα εγκυρότητας της ιστοσελίδας μας. Την εγκυρότητά μας την επιβεβαιώσατε εσείς σήμερα.

Και τέλος σας βεβαιώνουμε ότι το Flashnews.gr  δεν έχει «προσωπικά» με το Νοσοκομείο Χανίων ούτε κάποια «μόνιμη πρακτική». Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Αναπληρωτής Διοικητής, από τον οποίο – στις  περισσότερες φορές που υπάρχει καταγγελία ιδιώτη σχετική με το Νοσοκομείο – οι δημοσιογράφοι του site έχουν ζητήσει ενημέρωση και απαντήσεις (όπως έγινε πριν από δύο μόλις ημέρες).  

Γιάννης Ξυγκάκης
Γενικός Διευθυντής
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook