Απο τις 2 έως τις 19 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων μαζί με άλλους φορείς.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Από τις 2 έως και τις 19 Φεβρουαρίου συνδυάζουμε στον Δήμο μας τη χαρά και την παράδοση, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συνδημότες μας όλων των ηλικιών σε όλο το εύρος του Δήμου να  διασκεδάσουν με πάρτι, πολύ χορό, μουσική, παιχνίδια και παραδοσιακά εδέσματα”, τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1/2/2018, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. 

“Σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του Δήμου μας, βιώνοντας το κλίμα της εορταστικής ατμόσφαιρας”, επεσήμανε από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η κα. Περράκη στο εορταστικό πρόγραμμα δίνεται μεταξύ άλλων ιδιαίτερη έμφαση στα μικρά παιδιά, ενώ αυτό περιλαμβάνει: 

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ώρα:19.30, πλατεία Σούδας: “Τελετή έναρξης Χανιώτικου Καρναβαλιού 2018”. Άφιξη Βασιλιά Καρνάβαλου, χοροί lady style, tumpao από τη σχολή χορού “Χορότεχνο”, βόλτα με το αποκριάτικο τρενάκι για μικρούς και μεγάλους και συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη.  Συνδιοργάνωση : Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 έως Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ώρα:9.30 – 13.00 και 19.00 – 21.30, Κ.Α.Μ.: “ Εικαστική έκθεση Πρόσωπα και Προσωπεία του 21ου αιώνα”. Το πρόσωπο αλλά και το προσωπείο της ανθρώπινης φύσης σε μια εποχή έντονης ανθρωπιστικής κρίσης και στην αρχή ενός αιώνα όπου καθημερινά διακυβεύονται αξίες, ιδανικά και κοινωνικά κεκτημένα αιώνων. Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Τσουκνάκη. Συνδιοργάνωση: Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα:13.00, βορεινά σκαλάκια Δημ.Αγοράς: “ Kλασικά και αγαπημένα”. Τραγούδια των δεκαετιών ’50 και ’60 με τη χανιώτικη μουσική παρέα Καθ’ ωδών στα βορεινά σκαλάκια της Αγοράς. Συνδιοργάνωση : Μουσική παρέα Καθ’ ωδών.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα:17.00, κτήριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιβολίων: “Αποκριάτικο πάρτι στα Περιβόλια”. Μουσική γιορτή με αποκριάτικα δρώμενα για μικρά παιδιά στο κτήριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιβολίων. 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα: 14.00, Σούδα: “Χανιώτικο καρναβάλι στη Σούδα”. Παρέλαση αρμάτων και μασκαράδων στη περιοχή της Σούδας. Συνδιοργάνωση : Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα: 12.00, κτήριο Σκουλά Στέρνες: “Μagicircushow με τον Ζιν Ζιν”  Ο κλόουν ΖΙΝ ΖΙΝ και το Φυστίκι του θα μας διασκεδάσει και θα μας βάλει στο κλίμα της Αποκριάς. 

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2017, ώρα:19.30, Νεώριο Μόρο: “Αποκριάτικο πάρτι μεταμφιεσμένων”.  Πάρτι μικρών και μεγάλων μεταμφιεσμένων με πολλές αποκριάτικες εκπλήξεις. Συνδιοργάνωση: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.  

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2017, ώρα: 18.00, πλατεία Δημοτικής Αγοράς: “Χορεύοντας και Ακροβατώντας με φωτιές”. Τσίρκο παράσταση με ζογκλερικά με φωτιές και αποκριάτικους χορούς στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς . Η Φιλαρμονική του Δήμου θα μας ξεσηκώσει με ρυθμούς σάμπα. Συνδιοργάνωση : Σχολή χορού Baila studio και Dale paso.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα: 11.00, πλατεία 1866: “Μουσικές και ξυλοπόδαροι” Ξυλοπόδαροι θα κάνουν τα μαγικά τους κόλπα με μικρούς και μεγάλους και ο Μάνος Τρυπιάς θα μας διασκεδάσει με το συγκρότημά του. Συνδιοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Χανίων. 

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα: 18.00, πολιτιστικό – ενοριακό κέντρο Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών:  “ Μagicircushow με τον Ζιν Ζιν”  Ο κλόουν ΖΙΝ ΖΙΝ και το Φυστίκι του θα μας διασκεδάσει και θα μας βάλει στο κλίμα της Αποκριάς. 

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, ώρα:13.00: “Το Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού 2018”. Το παιχνίδι – θεσμός της Αποκριάς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεκινήσει! Για να λάβετε μέρος στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της Αποκριάς, χρειάζεται να φτιάξετε την ομάδα σας, η οποία μπορεί να αποτελείται από όσα άτομα θέλετε, να ορίσετε έναν αρχηγό της ομάδας, ο οποίος θα είναι πάνω από 18 ετών, να έχετε μεταφορικό μέσο (ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο ή και τα τρία) και να δηλώσετε συμμετοχή. Συνδιοργάνωση: Super F.M.

Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11.00 “Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων”  Γιορτάζουμε τα κούλουμα με πλούσιο λαϊκό σχήμα, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων και χορευτικά με aerial yοga από τη Σχολή χορού & γυμναστικής Dance Fit Joy Studio.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σούδας, Δημήτρης Σεντουκάς, στο πλαίσιο της Συνέντευξης ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και την Περιφέρεια Κρήτης για τη στήριξή τους στο Χανιώτικο Καρναβάλι, “που αποτελεί πλέον το πιο κεφάτο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  Μάλιστα, όπως γνωστοποιήθηκε, μέχρι στιγμής οι ομάδες, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Χανιώτικο Καρναβάλι είναι είκοσι, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να επικοινωνούν με το Γρ. Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, τηλ. 2821 3 41613, ή να καλούν στο 6934839490 (Μάριος Γελασάκης).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook