Θα έδινε το “παρών” στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, δήλωσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αν δεν φοβόταν ότι η πράξη του θα θεωρηθεί ως ψηφοθηρική.

Aνακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη:

1.      Πάντα πιστεύω στις αυθόρμητες λαϊκές κινητοποιήσεις.

2.      Αυτές, αν δεν χρησιμοποιηθούν από κάποιους -κοινώς καπελωθούν-, πάντα είναι χρήσιμες.

3.      Ιδίως στα εθνικά θέματα δρουν σαν εμπροσθοφυλακή, γιατί ο λαός λειτουργεί πάντα χωρίς κομματικές ταμπέλες, όταν η χώρα απειλείται.

4.      Κάνεις δεν πρέπει να αμφισβητεί την τεράστια προσπάθεια της κυβέρνησης και ίσα ίσα αυτές οι κινητοποιήσεις μπορεί να βοηθήσουν και την χώρα και την προσπάθεια της.

5.      Από την στιγμή που δήλωσα ότι θα προτιμούσα να μην υπάρχει ο όρος ούτε σαν παράγωγο της λέξης Μακεδονία

6.      Θα πήγαινα ευχαρίστως στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Όμως, δεν θα πάω, γιατί δεν θέλω μιας και έχω κομματική ταυτότητα και συγχρόνως και κοινοβουλευτική, να θεωρηθεί ότι πάω να εκμεταλλευτώ ψηφοθηρικά την συγκέντρωση. Δεν θέλω να πράξω όπως πχ η Νέα Δημοκρατία που, με θολή θέση, προσπαθεί να καπηλευθεί την λαϊκή θέληση. Αντί να κατανοήσει η αντιπολίτευση την ανεπάρκεια της τόσα χρόνια, τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς, χρησιμοποιεί εκλογικά την αυθόρμητη στάση του ελληνικού λάου. Θα πήγαινα λοιπόν ευχαρίστως αν δεν φοβόμουν ότι η πράξη μου θα θεωρηθεί ως ψηφοθηρική.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook