Στις 6 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποιεί στις 6 Φεβρουαρίου 2018 κεντρική εκδήλωση  στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται ταυτόχρονα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα».

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το 2017 περισσότερα  από 21.000 σχολεία και 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα ανά την Ευρώπη.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, θα συμμετέχουν αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Τις κεντρικές ομιλίες θα κάνουν ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου και η Νομική Ελέγκτρια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Δρ. Φερενίκη Παναγοπούλου ενώ εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ θα αναλύσουν τις τελευταίες αναδυόμενες τάσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επίσης και τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τη μεγάλη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου  που βρίσκεται σε εξέλιξη και που αφορά στη σχέση των παιδιών με τα κοινωνικά δίκτυα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook