Το Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστελίου –Αρκαλοχωρίου – Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ευχόμενος από καρδιάς στον κ. Πανίκο Καρατσή υγεία και δύναμη για την ευόδωση των στόχων του στα νέα καθήκοντα του στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρισκόταν και ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ν. Καλογιαννάκης με τον διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου κ. Ελ. Μηλιό, ζητήθηκε από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο η συμβολή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στην προσπάθεια που καταβάλλει η Μητρόπολη για τη δημιουργία και λειτουργία μιας μονάδας κοινωνικής φροντίδας ιδιωτικού δικαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάσθηκε και συζητήθηκε η δυνατότητα της τεχνικής μελέτης και υποστήριξης του έργου, καθώς και η ένταξη αυτού στο ΕΣΠΑ από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, η διοίκηση της οποίας άμεσα και θετικά ανταποκρινόμενη δεσμεύθηκε για τη συμβολή της στο εν λόγω έργο.

Επίσης ο κ. Π. Καρατσής δεσμεύτηκε για τον συντονισμό και πραγματοποίηση εντός του πρώτου 15ημέρου του Σεπτεμβρίου μιας συνάντησης στην 7η ΥΠΕ Κρήτης παρουσία του Συλλόγου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» και όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα επαγγελματίες υγείας του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους χρήστες της νόσου, που διαρκώς αυξάνονται, στην υπό σχεδιασμό νέα μονάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook