Αναγνώριση της συμβολής της στη μείωση των εκπομπών CO2

Η τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων e-Power της Nissan, η οποία βοήθησε στο να γίνει το Note το πρώτο σε πωλήσεις compact μοντέλο στην Ιαπωνία το περασμένο έτος, κέρδισε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό βραβείο στην Ιαπωνία, ως αναγνώριση της συμβολής της στη μείωση των εκπομπών CO2.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Εξοικονόμησης Ενέργειας της Ιαπωνίας (ECCJ), μια οργάνωση που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, θα απονείμει στο e-Power το Chairman’s Prize, στο πλαίσιο των Μεγάλων Βραβείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας κατά το οικονομικό έτος 2017.

Η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά την συγκεκριμένη τεχνολογία στο Note στην Ιαπωνία, τον Νοέμβριο του 2016. Η εταιρεία εργάζεται για την κυκλοφορία περισσότερων ηλεκτρικών και e-Power μοντέλων παγκοσμίως, ως μέρος του οράματος Intelligent Mobility, για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Στην Ιαπωνία, θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση του δημοφιλούς minivan Serena εξοπλισμένου με e-POWER, την ερχόμενη άνοιξη.

Το Note e-Power κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από βενζινοκινητήρα. Το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρει στον οδηγό ισχυρή επιτάχυνση, αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

Ο ρόλος του κινητήρα βενζίνης αφορά αυστηρά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επειδή ο κινητήρας λειτουργεί πάντα στη βέλτιστη κατάσταση, το Note e-Power διαθέτει 30% καλύτερη απόδοση καυσίμου, σε σχέση με τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με συμβατικούς βενζινοκινητήρες και με παρόμοια απόδοση. Η βαθμολογία οικονομίας καυσίμου του e-Power των 34,0 χλμ. /λτ. υπερβαίνει τα πρότυπα οικονομίας καυσίμου στην Ιαπωνία κατά 97%, για το 2015.

Στην λειτουργία Drive το σύστημα, επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης, συμβάλλει και αυτό στη βελτίωση της απόδοσης του καυσίμου, φορτίζοντας την μπαταρία.

Το Note e-Power είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ιαπωνία, καθώς έχει ξεπεράσει τα 100.000 πωληθέντα αυτοκίνητα από τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το Note ήταν το κορυφαίο compact αυτοκίνητο στην Ιαπωνία για το έτος 2017.

Η τελετή Μεγάλων Βραβείων για την Εξοικονόμηση Ενέργειας για το 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Tokyo Big Sight της Ιαπωνικής πρωτεύουσας.