Υλικά 

για τη πίτα

1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα
2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

για το σιρόπι

3 ½ φλ. τσαγιού νερό
2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20 Χ 30 εκ. περίπου.

Για τη πίτα: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας  και τέλος το γιαούρτι.

Στρώνετε στο ταψί τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα “πλισέ”. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.      

Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα  υλικά για το σιρόπι για 5-7 λ περίπου. Περιχύνετε με το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό) το κρύο γλυκό, το αφήνετε να απορροφηθεί τελείως το σιρόπι και στη συνέχεια κόβετε τη πατσαβουρόπιτα και την απολαμβάνετε.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook