Το πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου Σούδας, το οποίο είχε αναδείξει σε δημοσίευμά του το Flashnews.gr, θίγει με επιστολή του προς τον δήμο Χανίων και ο Πρόεδρος Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Σούδας, Κωνσταντίνος Φωκάς.

Στην επιστολή του, ο κ. Φωκάς επισημαίνει το πρόβλημα και προτείνει στη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αντικατάσταση των λαμπτήρων με καινούριους τύπου LED.

Δείτε την επιστολή που έστειλε ο κ. Φωκάς:

"Κύριε προϊστάμενε του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω – ξανά – για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου Σούδας, και αφορά τον φωτισμό του.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου Σούδας είναι από τα πρώτα γήπεδα που ηλεκτροφωτίστηκαν στα Χανιά, εδώ και 20 χρόνια. Δόθηκαν, τότε, από τον ΟΛΠ 6 κολώνες, και με την προσθήκη βάσεων, τοποθετήθηκαν 4 προβολείς σε κάθε κολώνα, ισχύος 400 W. Η παρεχόμενη ισχύς τότε, για το σύνολο του γηπέδου, ήταν 9.600 W.

Με την πάροδο των χρόνων, διαπιστώθηκε η ανάγκη για περισσότερο φωτισμό, οπότε και τοποθετήθηκαν άλλοι 5 προβολείς ισχύος 1.000 W ο καθένας, άρα η παρεχόμενη ισχύς του γηπέδου έφτασε στα 15.000 W περίπου.

Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, παρατηρείται το φαινόμενο όπου αρκετοί προβολείς σβήνουν ξαφνικά, οπότε οι προπονήσεις γίνονται με δυσκολία.

Είμαι σε θέση να σας δώσω στοιχεία από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από όλα τα γήπεδα των Χανίων, και θα διαπιστώσετε ότι το γήπεδο της Σούδας παρουσιάζει σημαντική υστέρηση – σε σχέση με τα υπόλοιπα γήπεδα.

Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο – και αν κατάλαβα καλά – διαπίστωσε την αδυναμία της να λύσει το πρόβλημα.

Η λύση που προτείνω είναι η αλλαγή των – παλαιότερης τεχνολογίας –λαμπτήρων των προβολέων, με καινούργιους τύπου LED. Έτσι θα πετύχουμε καλύτερο φωτισμό, θα αποφύγουμε την χρονοβόρα και κοστοβόρα αλλαγή των καλωδίων τροφοδοσίας, ενώ η παροχή ρεύματος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, κάνοντας και οικονομία (αφού οι λαμπτήρες τύπου LED είναι απείρως οικονομικότεροι).

Σημειώνω εδώ ότι, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, το κόστος αγοράς των προβολέων τύπου LED μεγάλης ισχύος έχει μειωθεί σημαντικά.

Θα μπορούσα – αν το θέλετε – να σας παρουσιάσω μια έρευνα αγοράς για κάθε τύπου προβολέα, και να σας φτιάξω μια τεκμηριωμένη μικρή μελέτη ισχύος και απόδοσης για κάθε τύπο.

Ελπίζω ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μου θετικά, δίνοντας χαρά και ικανοποίηση στην αθλητική νεολαία της Σούδας.

Ευχαριστώ πολύ, και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες."