Με αναφορές στην στάση που είχε η ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ επι των προηγούμενων κυβερνήσεων, η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για θέματα παιδείας.

Παράλληλα η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το τι έχει γίνει από την σημερινή κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας, αλλά και στους στόχους της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων είδε με ευχάριστη έκπληξη ότι η παιδεία μπήκε επιτέλους στο πεδίο των ενδιαφερόντων της ΝΟΔΕ Χανίων. Δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον βέβαια  όταν το 2013, εν μία νυκτί, απολύονταν 2000 περίπου εκπαιδευτικοί, όταν καταργούνταν ολόκληρες ειδικότητες, όταν μαθητές καλούνταν ν’ αλλάξουν τον προσανατολισμό των σπουδών τους,  γιατί ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ. ήθελε να εφαρμόσει την «Αριστεία», όπως, βέβαια,  την εννοούσε και την εννοεί εκείνος, όταν οι εκπαιδευτικοί επιστρατεύονταν  με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.  Δεν διαβάσαμε να διαμαρτύρεται, τότε, η ΝΟΔΕ Χανίων γιατί οι αναπληρωτές, στο σύνολό τους, δεν ήταν στα σχολεία ούτε τον Οκτώβριο, γιατί φτάναμε ως τα Χριστούγεννα και πολλά βιβλία έλειπαν, γιατί από το 2009 – 2015 οι κρατικές δαπάνες για την παιδεία είχαν μειωθεί κατά 35%! Σιωπούσε, τότε, που η Εκπαίδευση είχε μετατραπεί, στην πραγματικότητα, σε βομβαρδισμένο τοπίο. 

Κύριοι της ΝΟΔΕ Χανίων, όσο και να εθελοτυφλείτε η εικόνα στην Εκπαίδευση αυτά τα τρία χρόνια έχει αλλάξει και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο. Έχει αλλάξει:

• γιατί τόσο στον προϋπολογισμό του 2017 όσο και σ’ εκείνον του 2018 προβλέφθηκε αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία,
• γιατί οι αναπληρωτές καθηγητές βρίσκονται στη θέση τους από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως, άλλωστε, και τα βιβλία
• γιατί τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σταματούν, εν πολλοίς, να είναι εξεταστικά κέντρα (μείωση των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων από 14 σε 4), με παράλληλο εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των μαθημάτων
• γιατί τα Επαγγελματικά Λύκεια αναβαθμίζονται με τη δημιουργία νέου τύπου σχολείου, με τη θεσμοθέτηση μεταλυκειακού έτους μαθητείας και με τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων τους σε Πανεπιστήμια και TΕΙ
• γιατί δόθηκε άμεση προτεραιότητα στον τομέα ειδικής αγωγής για την ισότιμη εκπαίδευση των μαθητών/ τριών με αναπηρία (ιδρύθηκαν νέες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και εκατοντάδες Τμήματα Ένταξης στα σχολεία)
• γιατί επεκτείνεται το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων,  πρώτο μέτρο που συνίσταται από τον ΠΟΥ για το χτύπημα της παιδικής φτώχειας

Αυτό που βεβαίως δεν άλλαξε –παρά τους τόνους παραπληροφόρησης- είναι το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.  Μετά την αύξηση του διδακτικού ωραρίου που ψήφισε η ΝΔ ουδεμία τροποποίηση έχει επέλθει. 

Η ΝΟΔΕ Χανίων όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, τα θεωρεί «στοχοποίηση» της Εκπαίδευσης! Ξιφουλκεί εναντίον του υποτιθέμενου αποχαρακτηρισμού των δυσπρόσιτων σχολείων του Νομού, χύνοντας δάκρυα κροκοδείλου. Τους ενημερώνουμε, ότι έχουν γίνει από τους βουλευτές του Νομού μας όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην αλλάξει δυσμενώς η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων των Χανίων. 

Όμως, δεν εφησυχάζουμε: επειδή ο χώρος της Εκπαίδευσης αποτελεί έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας μας, στο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε ώστε να πάρει αυτά που του αξίζουν. 

• Αγωνιζόμαστε για να γίνουν μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί επ’ ωφελεία παιδιών και εκπαιδευτικών. 
• Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι για όλη την Δημόσια Εκπαίδευση. 
• Αγωνιζόμαστε για το τέλος της απαξίωσης του Λυκείου. 
• Αγωνιζόμαστε για να μην μείνει κανένα παιδί, κανένας έφηβος χωρίς την στήριξη που δικαιούται σε ένα σχολείο ευκαιριών και δικαιοσύνης.   
• Την τελευταία τριετία έγιναν πολλά, αλλά θέλουμε περισσότερα. Με πνεύμα αγωνιστικό, με όραμα και χωρίς υποκριτικές φωνασκίες που εξυπηρετούν μικροπολιτικούς σκοπούς, θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε ακόμα πιο πολλά.»
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook