Ο πρόεδρος και μέλη της ΝΟΔΕ Χανίων συναντήθηκαν στις 1 Φεβρουαρίου 2018 με τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη, ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, για τα έργα που εκκρεμεί η υλοποίηση τους όπως και για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η έλλειψη προσωπικού, η απαγόρευση ανάθεσης σε εργολάβους ανταποδοτικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα από το καλοκαίρι του 2018 σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, η ανάγκη για νέες σχολικές αίθουσες στα σχολεία του Βάμου, η αδυναμία στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ στον Καβρό, η έλλειψη εργαστηριακών υποδομών του Δ.Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου παρά την διάθεση απορρόφησης από την τοπική αγορά μεγάλου μέρους των αποφοίτων, αναφέρθηκαν ως τα σημαντικότερα θέματα που προβληματίζουν την δημοτική αρχή.

Εκτενώς αναφέρθηκαν στις μελέτες έργων που θα δώσουν πνοή στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Βιολογικός καθαρισμός στην Γεωργιούπολη, το Καταδυτικό πάρκο, η μαρίνα των Καλυβών, η ανάδειξη φυσιολατρικών μονοπατιών, ενώ οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέπτυξαν το σημαντικό τους έργο, σε θέματα υποδομών, κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και τεχνολογίας, όπως μας παρουσίασε ο κ. Νικολακάκης υπεύθυνος του έργου για την διασύνδεση ορεινών περιοχών του Αποκόρωνα σε δίκτυα Internet υψηλών τταχυτήτων.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Μαρκουλάκης, συνεχάρη την δημοτική αρχή για το έργο της, παρά την δυσχερή οικονομική θέση των δήμων λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ μετέφερε την αγωνία των κατοίκων για τον Βιολογικό καθαρισμό της Γεωργιούπολης αλλά και για την  υλοποίηση του ΒΟΑΚ, το οποίο αποτελεί  προτεραιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης σημείωσε ότι ένα σημαντικό έσοδο όπως ο νέος  φόρος διανυκτέρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση, σε όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πάει στην τοπική αυτοδιοίκηση για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό, ενώ στην χώρα μας πάει στην μαύρη τρύπα του χρέους. 

Η ιδιαίτερα δημιουργική συνάντηση μας αυτή, αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που σκοπεύουμε να έχουμε με όλους τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης  καθώς και με τους παραγωγικούς φορείς του νομού μας με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook