Δράστης είναι ο 28χρονος Λούκα Τράνα,  που όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά – Είχε τυλιγμένη μια ιταλική σημαία στο λαιμό – Τοπικά ΜΜΕ συνδέουν το περιστατικό με την άγρια δολοφονία 18χρονης που βρέθηκε διαμελισμένη σε δύο βαλίτσες 

Τρόμο πυροδότησε στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας η επίθεση ακροδεξιού σε αφρικανούς μετανάστες. 

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με ορισμένα τοπικά μέσα να ανεβάζουν τον αριθμό στους έξι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι όλα τα θύματα είναι αλλοδαπής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα θύματα είναι μαύροι μετανάστες. Η αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε ρατσιστικά κίνητρα. 

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι. Πρόκειται για τον 28χρονο Λούκα Τράνα, που είχε δεμένη την ιταλική σημαία και λίγο πριν τον συλλάβουν χαιρέτισε φασιστικά. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα ημιαυτόματο περίστροφο και μια στολή παραλλαγής. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο 28χρονος, που είχε και ξυρισμένο κεφάλι, ήταν υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά. 

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 10 (τοπική ώρα), όταν ο δράστης άρχισε να πυροβολεί μέσα από ένα μαύρο αυτοκίνητο Alfa Romeo 147. Η σύλληψη έγινε  δύο ώρες αργότερα, κοντά στο μνημείο πολέμου της πόλης. Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να φορά την ιταλική σημαία γύρω από το λαιμό του. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, όμως ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Σύμφωνα με το RAI, οι πυροβολισμοί έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Ανάμεσά τους και ο σιδηροδρομικός σταθμός. 

Το γραφείο του δημάρχου κάλεσε τους ανθρώπους να μείνουν σε εσωτερικό χώρο, καθώς ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί. 

Προειδοποίηση εξέδωσε και η αστυνομία. «Πυροβολισμοί στην Ματσεράτα. Υπάρχουν τραυματίες. Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Μείνετε σε καταφύγια και αποφύγετε εξωτερικούς χώρους» αναφέρει σε tweet. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού RAI , ο άγνωστος είχε στόχο μόνο μαύρους.

Συνδέουν το περιστατικό με την άγρια δολοφονία 18χρονης 

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στη Via Spalato και τη Via dei Velini, δύο περιοχές – κλειδιά στη διερεύνηση της άγριας δολοφονίας της 18χρονης Παμέλα Μαστροπιέτρο, το σώμα της οποίας εντοπίστηκε τεμαχισμένο σε δύο βαλίτσες. 

Οι έρευνες της αστυνομίας, μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στη σύλληψη ενός 29χρονου Νιγηριανού, του Ίνοσεντ Οσεγκάλε, που γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Το άγριο έγκλημα προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν το σημερινό περιστατικό με τη δολοφονία της Μαστροπιέτρο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook