Ντοκουμέντα για την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κρήτης – Το μήνυμα Σκουλάκη σε Πολάκη – Μ.Σκουλάκης: «Θα είμαι παρών γιατί με χρειάζεται ο τόπος μου»

Με ντοκουμέντα απάντησε ο Μανώλης Σκουλάκης σε όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας,Παύλος Πολάκης,στα εγκαίνια των ΤΟΜΥ Χανίων.

Ο κ.Πολάκης είχε πει ότι για να γίνει το κέντρο υγείας αστικού τύπου ο κ.Σκουλάκης ως δήμαρχος Χανίων είχε παρέμβει για να δοθούν χρήματα από τα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Υγείας που αφορούσαν άλλες δομες υγείας στα Χανιά.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ.Σκουλάκης παρουσίασε όλα τα έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ότι η χρηματοδότηση είχε δοθεί από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης. 

Μάλιστα ξεκινώντας την συνέντευξη και αναφερόμενος στα όσα έγιναν στα εγκαίνια των ΤΟΜΥ, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να παίρνει για δεύτερη φορά τον λόγο, ο κ.Σκουλάκης είπε:

«…Είχε την αναίδεια να πάρει δεύτερη φορά τον λόγο και να πει κάτι απίστευτα πράγματα….Ήθελε να πει ότι “εγώ όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω και δεν καταλαβαίνω τίποτα;”….. Καμία σχέση με την πραγματικότητα και γι’αυτό του είπα ότι αυτά είναι ψέματα και απάντησε “εγώ δεν λέω ψέματα” και του είπα λέτε μόνο ψέματα….»

 

Επιπλέον έστειλε και ένα προσωπικό μήνυμα στον κ.Πολάκη λέγοντας:

«Του θυμίζω τι είπαμε στην πρώτη μας συνάντηση, αυτός ως υπουργός και εγώ ως αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου… Παύλο, εκεί που είσαι ήμουν κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις! Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι΄αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις. Δεν είμαι εύκολος αντίπαλος εγώ, θα συνεχίσω να παλεύω για τον τόπο μου».

Ενώ μίλησε και για

« το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ……Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας. Αυτό εφαρμόζει κατά γράμμα ο κ. Πολάκης… ο διχαστικός κ. Πολάκης! Να διαβάσουν καλά τα λόγια του και στην Περιφέρεια και στο Νοσοκομείο Χανίων και στο Δήμο Πλατανιά. Είναι ντροπή για έναν Υπουργό να λειτουργεί έτσι!»

Παράλληλα κάλεσε την Περιφέρεια, την διοίκηση του νοσοκομείου και τον δήμαρχο Πλατανιά να πάρουν θέση για τα όσα είπε ο κ.Πολάκης.

 

Η χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου

Όπως είπε ο κ.Σκουλάκης, όταν ανέλαβε την δημοτική αρχή Χανίων, γνώριζε πως από το 2009 υπήρχε πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων για χρηματοδότηση υλικοτεχνικών υποδομών στην πρωτοβάθμια υγεία, ενώ το 2010 υπήρξε αντίστοιχη πρόσκληση για την δευτεροβάθμια υγεία (νοσοκομεία κλπ).
Έτσι καθώς υπήρξε δέσμευση από την δημοτική παράταξη πως θα κατεδαφιστεί το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Χανίων και να ανεγερθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες αρχής γενομένης από απόφαση του Υπ.Υγείας για σύσταση του Κέντρο Υγείας και στην συνέχεια την έγκριση σκοπιμότητας του έργου.
Επιπλέον και μετά από πολλές προσπάθειες εκδόθηκε απόφαση τροποποίησης του πολεοδομικού στο χώρο του παλιού νοσοκομείου χωρίς την οποία δεν μπορούσε να γίνει το έργο.

Ακολούθησε, στις 7/8/2012 η υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια Κρήτης για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων και στις 2/10/2012 η έγκριση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα με προυπολογισμό σχεδόν 4,5 εκατομ. ευρώ.

 

 

Επίσης ο κ. Σκουλάκης αποκάλυψε πως ένα μήνα προ των εγκαινίων είχε αποστείλει απόρρητη – επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, προτείνοντάς του να γίνει μία σύσκεψη πριν τα εγκαίνια των ΤΟΜΥ. Όπως ανέφερε ζήτησε την σύσκεψη γιατί έχει την ανησυχία πως εάν δεν τηρηθούν οι όροι ένταξης του Κέντρου Υγείας στο ΠΕΠ Κρήτης, που προβλέπουν και συγκεκριμένες προσλήψεις, μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες περιπέτειες.

 

Υπάρχει πολιτικό κενό στα Χανιά

Στην διάρκεια της συνέντευξης ο κ.Σκουλάκης επιτέθηκε και κατά του δημάρχου Χανίων λέγοντας «Ο Βάμβουκας δεν έπρεπε να έρθει στα εγκαίνια γιατί μας έστειλε στο δικαστήριο….»

Επίσης μίλησε και για πολιτικό κενό στα Χανιά:

«Αλλοίμονο στον Δήμο που ο δήμαρχος δεν διεκδικεί…. Αλλοίμονο σε αυτόν τον τόπο με τέσσερις βουλευτές, δύο εκ των οποίων είναι υπουργοί, μνημονιακοί και οι τέσσερις, να μην μπορούν να βοηθήσουν έναν τόπο….»

 

Όσο με χρειάζεται ο τόπος μου θα είναι παρών

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης δηλώνοντας ενεργός στα πολιτικά δρώμενα, είπε:  «Θα είμαι παρών και υπάρχουν πολλοί τρόποι!  Είτε στην αυτοδιοίκηση, αλλά υπάρχουν και η Ευρωβουλή, υπάρχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, υπάρχουν οι εθνικές εκλογές, υπάρχει η περιφέρεια….»
Όπως ανέφερε θα περιμένει το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook