Τι απάντησε ο υπουργός

Κατά την επίσκεψη του  Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κου Παναγιώτη Κουρουμπλή  στην Κίσσαμο την Κυριακή 04/02/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Κισσάμου με τον Δήμαρχο Κισσάμου Κο Σταθάκη.

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η βουλευτής Χανίων Κα Βαγιωνάκη Βάλια, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κος Αννουσάκης καθώς και ο πρόεδρος των αλιέων Κισσάμου Κο Στέφανος Γρηγοράκης.  

Ο Δήμαρχος Κισσάμου παρέδωσε αρχικά το ΦΕΚ και το master plan για το λιμάνι Κισσάμου, τονίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει στην Κρήτη. Σε κάθε τόνο δόθηκε η απαίτηση για άμεση έναρξη των διαδικασιών για υλοποίηση, η οποία θα προσδώσει χαρακτηριστικά ανάπτυξης για την περιοχή αλλά και πόρους στην Εθνική οικονομία. Τονίστηκε η δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων μορφών τουρισμού όπως αυτός της κρουαζιέρας, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ενδυνάμωσης. 

Επιπλέον τονίστηκε η αναγκαιότητα για άμεσες παρεμβάσεις στους λιμενίσκους του Δήμου Κισσάμου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε η επισκευή του μόλου στην ‘’Λίμνη’’ Κισσάμου όπου η αποκατάσταση δεν έχει, όπως θα έπρεπε, πραγματοποιηθεί εδώ και 2,5 χρόνια. Αναφορά επίσης έγινε για τους λιμενίσκους του Πλατάνου, του αμυγδαλοκεφαλίου κ.α. Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικού λιμενικού ταμείου στην Κίσσαμο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στήριξαν και τόνισαν στον Υπουργό και την βουλευτή, την αναγκαιότητα υλοποίησης όλων των παραπάνω, ζητώντας από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να αποδώσει στον Δήμο αυτά που διακαίατε.  

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι θα ενημερωθεί άμεσα για το master plan στο οποίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα για τα περαιτέρω. Επιπλέον για το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου στην Κίσσαμο τόνισε ότι είναι υπέρ της άποψης οι δήμοι να έχουν τις αρμοδιότητες που τους αφορούν άμεσα, εξάλλου σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και σαν υπουργός εσωτερικών. Τόνισε τέλος ότι θα πρέπει να τεκμηριώνετε η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα τέτοιων νομικών προσώπων.  Ο Δήμαρχος Κισσάμου διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα προχωρήσει άμεσα η μελέτη βιωσιμότητας του δημοτικού λιμενικού ταμείου Κισσάμου.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook