Μία μοναδική συναυλία για την ενίσχυση των δύο ειδικών σχολείων στα Χανιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο στο πλαίσιο των Β’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει η Ενορία Λενταριανών για δεύτερη φορά φέτος.

Σε ένα ιστορικοθρησκευτικό οδοιπορικό ο υπέροχος Πέτρος Γαϊτάνος με τους συνεργάτες του ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σε ένα ψαλτικό ταξίδι – αναφορά στο βίο της Παναγίας.

Πριν την έναρξη η διευθύντρια του πρώτου δημοτικού σχολείου κ. Μαρία Πρινιανάκη, καλωσόρισε όλο τον κόσμο ευχαριστώντας με θερμότατα λόγια τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος είναι και ο ιερατικός προϊστάμενος της Ενορίας Λενταριανών και συντονιστής των Β’ Χαραλάμπειων καθώς και τον Πέτρο Γαϊτάνο και τους συνεργάτες του.

Με λόγια συγκινητικά ο Πρωτοσύγκελλος μίλησε προς το κοινό, λέγοντας πως η Εκκλησία πάντοτε βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά σε όποιον έχει ανάγκη.

Κατόπιν χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, συγχαίροντας τον Πρωτοσύγκελλο για αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και όλους τους συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς που βοηθάνε σε κάθε προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας. Στη συνέχεια απέδωσε τον φάκελο με το χρηματικό ποσό στην Διευθύντρια του ειδικού σχολείου και στους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Στη συναυλία που ακολούθησε και κέρδισε το θερμότατο χειροκρότημα, έδωσαν το παρών πλην των προαναφερομένων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ναθαναήλ και ο Προηγούμενος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιδήμαρχος  κ. Γεώργιος Φραγγεδάκης και πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κοινωνικό και φιλάνθρωπο κάλεσμα της ενορίας Λενταριανών.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook