Ο Ιάπωνας γίγαντας πούλησε 9 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4 κατά τη διάρκεια του τέταρτου τρίμηνου του 2017 με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του να φτάσουν τις 76,5 εκατομμύρια.

Οι πωλήσεις του PlayStation 3 βρίσκονται κοντά στα 80 εκατομμύρια και αυτό σημαίνει ότι ο διάδοχός του πρόκειται σύντομα να τις ξεπεράσει. Όπως μαθαίνουμε από την έκθεση της εταιρείας για τα οικονομικά αποτελέσματα, η Sony πούλησε περίπου 9 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4 από τον Οκτώβριο μέχρι και το Δεκέμβριο. Το προηγούμενο τρίμηνο, οι πωλήσεις έφτασαν τα 67,5 εκατομμύρια, οπότε μαζί με τις νέες πωλήσεις φτάνουν συνολικά τις 76,5 εκατομμύρια.

Το PlayStation 2 παραμένει η κονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις της Sony, φτάνοντας συνολικά τις 150 εκατομμύρια μονάδες. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί έρχονται λίγες ημέρες αφότου η Nintendo αποκάλυψε τη περασμένη Τετάρτη ότι το Switch, που κυκλοφόρησε των περασμένο Μάρτιο έχει πουλήσει 14,8 εκατομμύρια μονάδες. Οι πωλήσεις από την άλλη του Xbox One της Microsoft, σύμφωνα με εκτιμήσεις της VGChartz έχουν φτάσει τα 36 εκατομμύρια. Συνολικά, τα έσοδα της Sony παρουσιάστηκαν ανεβασμένα κατά 11% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα $23,6 δισεκατομμύρια. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 239%, στα $3,1 δισεκατομμύρια.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία επιτυχία της Sony, το μέλλον της οποίας δεν φαινόταν και τόσο λαμπερό πριν από περίπου μία δεκαετία, και έρχεται λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι ο Kazuo Hirai θα αφήσει τη θέση του CEO και θα αναλάβει τον ρόλο του προέδρου της εταιρείας. Θα αντικατασταθεί από τον σημερινό CFO, Kenichiro Yoshida.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, οι πωλήσεις των smartphones της σειράς Xperia έφτασαν τις 4 εκατομμύρια, που είναι σημαντικά λιγότερες από εκείνες που σημειώθηκαν πέρυσι (5,1 εκατομμύρια) την ίδια περίοδο. Οι πωλήσεις καμερών επίσης σημείωσαν πτώση, και από τις 1,6 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο του 2016 μειώθηκαν στις 1,35 εκατομμύρια φέτος. Οι όποιες απώλειες πάντως καλύφθηκαν με ευκολία από τις πωλήσεις αισθητήρων που αυξήθηκαν και από τα 172 εκατομμύρια έφτασαν τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις σε τρίτους κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook