Το Μαυριγιαννάκειο Κοινωνικό Οδοντιατρείο – Ιματιοθήκη – Παντοπωλείο, αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα στην Ενορία των Λενταριανών στα Χανιά

Παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, μια πολλή σημαντική κοινωνική δομή στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, η οποία περιλαμβάνει οδοντιατρείο, παντοπωλείο και ιματιοθήκη.

Η συγκεκριμένη δομή, ονομάστηκε «Μαυριγιαννάκειο» Κοινωνικό Οδοντιατρείο – Ιματιοθήκη – Παντοπωλείο, προς τιμήν της οικογένειας Μαυριγιαννάκη η οποία προσέφερε τον χώρο ο οποίος βρίσκεται επι της οδού Παπαναστασίου 124.

Ο  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και Ιερατικός Προιστάμενος της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Δαμασκηνός Λιονάκης, ευχαρίστησε την οικογένεια Μαυρογιαννάκη, την οδοντίατρο η οποία δώρησε τον εξοπλισμό της και όλους τους πολίτες που προσφέρουν τρόφιμα και ρούχα. Όπως είπε όλα είναι αφιερωμένα στην μνήμη του εκλιπόντα ιερέα της Ενορίας Εμμανουήλ Γεωργακάκη.

Σε ότι αφορά στην λειτουργία του κοινωνικού οδοντιατρείου, διευκρίνησε πως θα λειτουργεί σε συνεργασία της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Λενταριανών και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χανίων, πολλά μέλη του οποίου έχουν ήδη δηλώσει την εθελοντική συμμετοχή τους.

 

Να σημειωθεί πως ο άψογα λειτουργικός χώρος διαμορφώθηκε από τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Τον αγιασμό των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Β Χαραλάμπειων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

 

Πριν την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων χαιρετισμούς απήυθυναν ο κ.κ.Δαμασκηνός, η σύζυγος του αοίδημου ιερέα Εμμανουήλ Γεωργακάκη η οποία είναι και η υπεύθυνη για την λειτουργία της δομής , ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης 100/5, Άρης Παπαδογιάννης

 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook